Στο πόδι για την αντιπυρική περίοδο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 09:45 Στο πόδι για την αντιπυρική περίοδο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι τις 30 Απριλίου έχουν προθεσμία οι Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να υποβάλουν αρμοδίως αναφορές σχετικά με την κατάσταση του δασικού οδικού δικτύου, καθώς και των υδατοδεξαμενών και των πυροφυλακίων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Αυτό βασίζεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για το μηχανισμό αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που διαπιστώνουν την ύπαρξη προβλημάτων παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης των έργων συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου μέσα από τα συντονιστικά όργανα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης αναφορικά με τη δυνατότητα κίνησης οχημάτων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τέλος, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες προβαίνουν σε ενέργειες αποκατάστασης τυχόν ζημιών σε υδατοδεξαμενές και πυροφυλάκια δικαιοδοσίας τους, ενώ ενημερώνουν εγγράφως τους αρμόδιους φορείς για υδατοδεξαμενές και πυροφυλάκια που δεν αποτελούν ιδιοκτησία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θυμηθείτε και τις δηλώσεις του νέου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχου Νίκου Σπαή, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση