Πως το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τον «αδύναμο κρίκο» του ΤΕΙ Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 08:12 Πως το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τον «αδύναμο κρίκο» του ΤΕΙ Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί πάγωσε το σενάριο συγχώνευσης στα Γιάννενα αλλά προχωρά στη Θεσσαλία; Αποκαλύψεις Μπαργιώτα για επιλεκτικές καταργήσεις κατά τις μνημονιακές επιταγές.

Πολιτικά παιχνίδια πίσω από τη συγχώνευση - κατάργηση Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αποκάλυψε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα, Κώστας Μπαργιώτας, μιλώντας την Τρίτη (10/4) το μεσημέρι στην τηλεοπτική εκπομπή «Μαγκαζίνο» της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μπαργιώτας που δεν αρνήθηκε ότι τόσο το σχέδιο «Αθηνά» όσο και το νέο σχέδιο συγχωνεύσεων Γαβρόγλου, είναι μνημονιακές επιταγές για μείωση του μεγάλου αριθμού Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη χώρα μας, κατήγγειλε ουσιαστικά πολιτικά παιχνίδια γύρω από το που βρήκε πρόσφορο έδαφος το υπουργείο για να προχωρήσει τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις.

Ο βουλευτής Λάρισας έκανε λόγο στο γεγονός ότι η συζήτηση για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιωαννίνων «δεν προχώρησε για τεχνικούς λόγους», ενώ αντίθετα συνεχίζεται η συζήτηση για τη συγχώνευση στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα τα τεχνικά προβλήματα εκεί ήταν η παρουσία δύο καθηγητών της Ιατρικής Ιωαννίνων, του Χρήστου Μαντά (επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής) που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη που είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική του ίδιου Πανεπιστημίου.

«Προφανώς στη Θεσσαλία το υπουργείο βρήκε πιο πρόσφορο έδαφος, αφού τα εδώ τοπικά στελέχη δεν έφεραν αντιρρήσεις», ανέφερε ο κ. Μπαργιώτας.

 Να σημειωθεί ότι στην Ήπειρο υπάρχει και Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, όπως και στη Θεσσαλία, με τις περισσότερες σχολές να βρίσκονται στα Γιάννινα, ενώ επίσης το θέμα της συγχώνευσης έχει παγώσει τόσο στην Κρήτη όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Προφανέστατα βέβαια αν η Λάρισα θεωρεί την περιοχή της αδικημένη γιατί δεν υπάρχουν ικανά στελέχη να προασπίσουν τα συμφέροντά της, τότε η Στερεά και ειδικά η Φθιώτιδα απλά πρέπει «να κλείσει τα φώτα και να παραδώσει τα κλειδιά» όπως εύστοχα δήλωσε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης!

Ακούστε την εκπομπή με τον κ. Μπαργιώτα με το επίμαχο θέμα μετά το 14:00’:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση