Ο ληστής με τη βαριοπούλα είναι ήδη στη φυλακή!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 07:52 Ο ληστής με τη βαριοπούλα είναι ήδη στη φυλακή!

Ταυτοποίησαν τον έναν που είναι ήδη στη φυλακή - Ψάχνουν τους συνεργούς.

Τον 37χρονο ληστή με τη βαριοπούλα συνέλαβαν άντρες της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα, ο δράστης με άλλους 4 συνεργούς, που αναζητούνται, είχαν πραγματοποιήσει, στις 21 Ιανουαρίου του 2014, δύο ένοπλες ληστείες στα Οινόφυτα χρησιμοποιώντας βαριοπούλα.

Οι τέσσερις από τους πέντε δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας στα Οινόφυτα και οι τρεις εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου με την απειλή όπλων, δύο καλάσνικοφ και ενός πιστολιού, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 10.695 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ίδιοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., επίσης στην περιοχή των Οινόφυτων, όπου, και πάλι, με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και διέφυγαν με το αυτοκίνητο, στο οποίο τους περίμενε ο πέμπτος συνεργός τους.

Ο 37χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των πέντε δραστών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ενόπλων ληστειών κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.  

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στην Καλλιθέα Αττικής, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για την εμπλοκή του σε σωρεία ένοπλων ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, ενώ είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.  

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση