Φλεγμονή: Οι τροφές που την προκαλούν και αυτές που την καλμάρουν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 10:01 Φλεγμονή: Οι τροφές που την προκαλούν και αυτές που την καλμάρουν

Η χρόνια φλεγμονή ριζώνει στον οργανισμό και τον απειλεί με σοβαρότερες παθήσεις. Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε διατροφικά αυτή την απειλή

Ένας τραυματισμός ή μια μόλυνση είναι κάτι που όλοι θα βιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ο οργανισμός είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό και έχει τους δικούς του μηχανισμούς, για να αντιμετωπίσει έναν εξωγενή «εχθρό». Ο μηχανισμός αυτός είναι η φλεγμονή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία επούλωσης του οργανισμού από την επίθεση που έχει δεχθεί. Όσο σημαντική κι αν είναι η παρουσία της, όμως, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οργανισμού, θα πρέπει επίσης να είναι και προσωρινή. Το φυσιολογικό είναι μια φλεγμονή σταδιακά να υποχωρεί. Ορισμένες φορές, όμως, η φλεγμονή μετατρέπεται σε χρόνια φλεγμονή, πυροδοτώντας την απειλή για μια σειρά από άλλες, σοβαρότερες ασθένειες, όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι καρδιακές παθήσεις, αλλά και ο διαβήτης τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση