10 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 13:56 10 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες

Το πρόβλημα των κραμπών είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στους αθλητές και τα αίτιά του είναι πολλαπλά.

Η προπόνηση που δεν είναι κατάλληλη για την απαιτούμενη προσπάθεια, η υπερβολική αφυδάτωση και η ατομική προδιάθεση αποτελούν παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κράμπες.

Η έλλειψη ή η υπερβολική απώλεια ηλεκτρολυτών, ιδίως του μαγνησίου, του καλίου και του ασβεστίου, μπορούν να ενισχύσουν την τάση για κράμπες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πρόβλημα μπορεί να έχει πολύ σύνθετη και διαφορετική αιτία και να απαιτείται η επίσκεψη στον ιατρό ή η ανάλυση στάσης του σώματος.

Οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίσετε τις κράμπες:

  1. Αξιολογήστε εάν η στάση του σώματός σας είναι σωστή: μια λάθος στάση ενώ αθλείστε μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση κραμπών.
  2. Αξιολογήστε εάν το επίπεδο της μυϊκής σας ετοιμότητας είναι επαρκές για τη μυϊκή προσπάθεια που χρειάζεστε στην προπόνηση ή στον αγώνα. Αυτός ο παράγοντας συχνά επηρεάζει την εμφάνιση κραμπών, γιατί στον αγώνα τείνουμε να υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι πλούσια σε εποχιακά φρούτα και λαχανικά, για αποτελεσματική ενυδάτωση.
  4. Καταναλώνετε υγρά τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και επίσης κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας.
  5. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δραστηριότητα είναι σκόπιμο να το κατάλληλο υποτονικό ποτό με ηλεκτρολύτες, προκειμένου να έχετε καλύτερη ενυδάτωση. Επιλέξτε τους ηλεκτρολύτες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.
  6. Ένα ειδικό συμπλήρωμα Μαγνησίου όπως το Magnesio Liquido της EthicSport μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα σε περίπτωση κόπωσης με εμφάνιση κραμπών. Αν το πρόβλημα είναι συχνό, μια καλή στρατηγική είναι η καθημερινή χρήση του Magnesio Liquido, πιθανώς σε κύκλους των 20-30 ημερών, προκειμένου να παρέχεται στον οργανισμό και στους μύες το κατάλληλο συμπλήρωμα μαγνησίου.
  7. Αποφύγετε υπερβολές στην κατανάλωση καφεΐνης κατά την άσκηση. Η καφεΐνη, βοηθά εξαιρετικά στην άσκηση, μερικές φορές όπως σε πιο ευαίσθητους αθλητές, μπορεί να ευνοήσει μια ήπια αφυδάτωση που θα μπορούσε να είναι μια αιτία που συμβάλλει στην εμφάνιση κραμπών.
  8. Οι μυϊκές διατάσεις πριν και μετά το τέλος της άθλησης προλαμβάνουν τις κράμπες.
  9. Μην πιέζετε τον εαυτό σας από τα όριά σας ή πέρα από τη φυσική σας κατάσταση.
  10. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι σημαντικό η συμβουλή Ιατρού για την αντιμετώπιση πιθανών παθήσεων που σχετίζονται με την εμφάνιση μυϊκών κραμπών (θυρεοειδοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, κλπ)
 
Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση