Το να μην πίνετε αρκετό νερό αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 20%, σύμφωνα με νέα μελέτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 12:52 Το να μην πίνετε αρκετό νερό αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 20%, σύμφωνα με νέα μελέτη

Νέα μελέτη αναλύει πως αυξάνονται οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος πρόωρα αν δεν πίνει αρκετό νερό.

Σε πρόσφατη μελέτη που μοιράστηκε με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, ερευνητές από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ανακάλυψαν ότι οι ενήλικες που δεν έχουν αρκετή ενυδάτωση μπορεί να γεράσουν πιο γρήγορα και να έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης χρόνιων ασθενειών που προκαλούν πρόωρο θάνατο.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τη μελέτη αυτή κατά τη διάρκεια 25 ετών, αναλύοντας ιατρικές επισκέψεις 11.000 ενηλίκων των ΗΠΑ από την ηλικία των 45 έως 66 ετών και στη συνέχεια τις επισκέψεις παρακολούθησης σε ηλικίες 70 έως 90 ετών.

Στη μελέτη, η ενυδάτωση παρακολουθήθηκε στους ανθρώπους με την παρακολούθηση της ποσότητας νατρίου στο αίμα τους. Όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα νατρίου, τόσο λιγότερο ενυδατωμένοι ήταν οι άνθρωποι.

Ευτυχώς, η ενυδάτωση και των 11.000 συμμετεχόντων βρισκόταν σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι συγκεντρώσεις νατρίου στο αίμα τους κυμαίνονταν από 135 έως 146 χιλιοστόλιτρα ανά λίτρο.

Όσοι βρίσκονταν στο υψηλότερο άκρο αυτού του εύρους, δηλαδή πάνω από 144 χιλιοστόλιτρα ανά λίτρο, είχαν 50% μεγαλύτερη τάση να εμφανίσουν φυσιολογικά σημάδια γήρανσης.

Αυτά περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου και σωματικές ενδείξεις όπως ξηρό δέρμα και βαθουλωμένα μάτια.
Και ακόμη πιο απορίας άξιον ήταν ότι σχεδόν το 20% των συμμετεχόντων αυτών είχαν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Έχουν επίσης πιθανότητα να αναπτύξουν θανατηφόρες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η καρδιακή ανεπάρκεια και η άνοια.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση