Θέλετε να γεράσετε καλά; Ποιο φρούτο πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 13:41 Θέλετε να γεράσετε καλά; Ποιο φρούτο πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Το βουτυράτο φρούτο με την εξωτική καταγωγή και το ζωηρό πράσινο χρώμα, εκτός από εξαιρετικό σύμμαχο στην απώλεια λίπους από την κοιλιά, λειτουργεί και ως φρουρός της μακροζωίας.

Ένα αβοκάντο την ημέρα αφαιρεί πόντους από την περιοχή της κοιλιάς και τους προσθέτει στα χρόνια της ζωής μας. Αν και λόγω γεύσης έχει κερδίσει επάξια μια θέση σε κυριακάτικα brunch και καθημερινά υγιεινά σάντουιτς, και λόγω θρεπτικής αξίας, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω, λίγο αβοκάντο δε θα πρέπει να λείπει από την καθημερινότητά σας:

Προστατεύει την καρδιά 

Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο αβοκάντο συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς προφίλ λιπιδίων, εξισορροπώντας τις τιμές της καλής χοληστερόλης (HDL). Αντίστοιχα, όμως, βελτιώνονται και οι τιμές της«κακής» χοληστερόλης (LDL), αλλά και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της ινσουλίνης, όπως απέδειξε μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Molecules.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση