Νερό: Πότε προκαλεί δηλητηρίαση - Τα επικίνδυνα συμπτώματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 16:27 Νερό: Πότε προκαλεί δηλητηρίαση - Τα επικίνδυνα συμπτώματα

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η δηλητηρίαση από νερό θα μπορούσε να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο και να αποβεί μοιραία, όπως στην περίπτωση μιας 35χρονης στις ΗΠΑ. Ποιες είναι οι καταστάσεις που θεωρούνται επικίνδυνες και τι θα μπορούσαμε να προσέξουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μια νεαρή μητέρα (35 ετών) δύο παιδιών στην Ιντιάνα των ΗΠΑ έχασε τη ζωή της μετά από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πιο συγκεκριμένα, η Ashley Summers κατανάλωσε περίπου 1,5 λίτρο νερό μέσα σε 20 λεπτά, χάνοντας έπειτα τις αισθήσεις της. Ανάλογο θλιβερό περιστατικό καταγράφηκε και στις αρχές Ιουλίου στις ΗΠΑ – ένας δεκάχρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση 6 μπουκαλιών νερού σε μια ώρα. Οι γιατροί διαπίστωσαν «δηλητηρίαση» από την ποσότητα νερού που είχε καταναλώσει.

Όλοι γνωρίζουμε τη ζωτική σημασία του νερού και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση