Ο καρπός που ρίχνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από φλεγμονές και διαβήτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 10:32 Ο καρπός που ρίχνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από φλεγμονές και διαβήτη

Αυτός ο στρογγυλός καρπός όχι μόνο είναι πεντανόστιμος, αλλά και υγιεινός. Ανακαλύψτε τα οφέλη για την υγεία, που προσφέρει αυτή η μικροσκοπική υπερτροφή με τη μοναδική γλυκιά γεύση

Η πραλίνα τους είναι τόσο λαχταριστή ακόμα κι όταν δεν περιέχει ίχνος ζάχαρης. Συνήθως, τα βρίσκουμε ως συστατικό σε πεντανόστιμες σοκολάτες, καθώς ο καρπός τους χαρακτηρίζεται από μια μοναδική γλυκάδα. Ο λόγος για τα φουντούκια, τα οποία μπορούν να  καταναλωθούν ωμά, ψημένα ή αλεσμένα σε μορφή πραλίνας. Εκτός όμως από ένα ιδανικό γλυκό σνακ, μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, τα φουντούκια διαφυλάσσουν την υγεία μας με διαφορετικούς τρόπους, όπως θα ανακαλύψετε παρακάτω.

Ρυθμίζουν τη χοληστερόλη 

Η συστηματική κατανάλωση των φουντουκιών προστατεύει την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, ρίχνοντας τις τιμές της χοληστερόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση