Πόσο γόνιμη είμαι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 13:10 Πόσο γόνιμη είμαι

Αντικειμενική εκτίμηση της ηλικίας των ωοθηκών με υπέρηχο

Περιγράφω τη σημαντική συμβολή του τρισδιάστατου υπερήχου σε συνδυασμό με το ορμονικό προφίλ, για τον εξατομικευμένο προσδιορισμό της ποιότητας, της πραγματικής αν θέλετε ηλικίας των ωοθηκών, παράγων καθοριστικός πριν τη λήψη αποφάσεων για τη γονιμότητα, την κρυοσυντήρηση ωαρίων, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να έχουμε μία ολιστική εκτίμηση της ωοθήκης.

ΠΟΣΟ ΓΟΝΙΜΗ ΕΙΜΑΙ;

Αξιολογούμε την ορμονική της υποστήριξη από τον εγκέφαλο (FSH), την ικανότητα της παραγωγής οιστρογόνων (Οιστραδιόλη) και τη διαδικασία ωρίμανσης των πρωτογενών ωαρίων σε ώριμα ωάρια (ΑΜΗ).

Στον κλασικό υπέρηχο απεικονίζουμε την ωοθήκη, τη μορφολογία, τις αδρές διαστάσεις της και ελέγχουμε την αγγείωση στο εσωτερικό στρώμα της ωοθήκης (Doppler) αλλά και γύρω από το ωοθυλάκιο λίγο πριν και αλλά και μετά την ωορρηξία. Ταυτόχρονα με υπέρηχο αξιολογούμε τη μήτρα, διαστάσεις, πάχος ενδομητρίου και την περιφερική αγγειακή του υποστήριξη, καθώς και Doppler στα σημαντικά μητριαία αγγεία.

Στον τρισδιάστατο υπέρηχο, βλέπουμε πλέον την ωοθήκη στο χώρο. Μετράμε με ακρίβεια τον όγκο της και με την τεχνική SonoAVC τον ακριβή αριθμό ωοθυλακίων της- πολύ σημαντικές παράμετροι για την εκτίμηση του αποθέματος της.

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΓΟΝΙΜΗ;

Με το συνδυασμό όμως τρισδιάστατης λήψης και Power Doppler αγγειογραφίας μετράμε επακριβώς το τρισδιάστατο αγγειακό της δίκτυο, και η αγγείωση αντανακλά την οξυγόνωση και τη θρέψη της και το “προσδόκιμο” της για το παρόν και το μέλλον. Όλες αυτές οι παράμετροι προσμετρούνται και με ειδική εξίσωση, εκτιμάται μία εικονική, εν τέλει πραγματική όμως ηλικία των ωοθηκών. Καθοδηγείται έτσι ευκολότερα η γυναίκα αλλά και ο ιατρός στη λήψη αποφάσεων.

Ταυτόχρονα αξιολογείται με τον ίδιο δυναμικό τρόπο (και όχι πλέον ως στατική απεικόνιση) η μορφολογία και αγγείωση της μήτρας. Γίνεται τρισδιάστατη απεικόνιση της κοιλότητας της αλλά και δυναμική αξιολόγηση του όγκου και της περιφερικής αγγείωσης και οξυγόνωσης της.

Ακόμη διαβάστε περισσότερα για την εξωσωματική γονιμοποίηση και για το Τεστ Παπανικολάου και Κολποσκόπηση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ | ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ | ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΑΘΗΝΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση