22 λεπτά καθημερινής άσκησης είναι αρκετά για να βελτιώσετε την υγεία σας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 09:55 22 λεπτά καθημερινής άσκησης είναι αρκετά για να βελτιώσετε την υγεία σας

Ποιο είδος γυμναστικής να προτιμήσετε.

Η καθημερινότητα είναι διαμορφωμένη με τέτοιον τρόπο, που η άσκηση, και κυρίως η καθημερινή, αποτελεί πρόκληση για τους περισσότερους.

Σύμφωνα με τη Vogue India, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine πρόσφατα, ωστόσο, διαπίστωσε ότι η λήψη 22 λεπτών μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας την ημέρα μπορεί να είναι αρκετή για να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που έχει η καθιστική ζωή για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο σώμα (και στο μυαλό).

Τι είδους άσκηση να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας

Τι είδους καθημερινή άσκηση; Σύμφωνα με τον Edvard Sagelv, τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, πρόκειται για «δραστηριότητες που σας κάνουν να αναπνέετε λίγο πιο βαριά, όπως το γρήγορο περπάτημα, ή η κηπουρική, ή το περπάτημα σε έναν λόφο». Άλλες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας περιλαμβάνουν έναν γρήγορο περίπατο στο διάλειμμά σας, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σας ή ακόμη και το να βγείτε για περπάτημα με κάποιον φίλο, μια προπόνηση HIIT πρωί- πρωί ή ένα 20λεπτο μάθημα με live streaming.

Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά επίπονο, αλλά αξίζει να αφιερώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην κίνηση κάθε μέρα. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι κάθονται για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα -μια πολύ πραγματική πιθανότητα αν κάθεστε στη δουλειά και στη συνέχεια συνεχίζετε να ξαπλώνετε στον καναπέ στο σπίτι- και δεν κάνουν αυτά τα χρυσά 22 λεπτά πρόσθετης άσκησης, έχουν 38% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους κάθονται για οκτώ ώρες.

Tο σώμα μας δεν έχει σχεδιαστεί για να κάθεται για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα και η επιστήμη έχει δείξει εδώ και καιρό τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο καθιστικός τρόπος ζωής. Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν να σηκώνεστε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και για έναν γρήγορο περίπατο, καθώς και να βγαίνετε στην ύπαιθρο, κάτι που έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη δημιουργικότητα, την εστίαση και τον ύπνο.

Πηγή: Vogue India

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση