Τα 3+1 τρόφιμα που δεν κάνουν για το air fryer

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 17:31 Τα 3+1 τρόφιμα που δεν κάνουν για το air fryer

Το air fryer (φριτέζα αέρος στα ελληνικά) είναι η τελευταία “τρέλα”, για όλους όσοι παθιάζονται με τα gadgets της κουζίνας. Παντού βλέπεις διαφημίσεις του και τα social media έχουν γεμίσει από πάρα πολλές ευφάνταστες συνταγές, που γίνονται “εύκολα και γρήγορα” στο νέο εξάρτημα – ειδικά το TikTok είναι κυριολεκτικά γεμάτο.

Οι κατασκευάστριες εταιρείες κάνουν χρυσές δουλειές και ενόψει και της Black Friday οι προσφορές δίνουν και παίρνουν.

Ωστόσο επειδή οι φριτέζες αέρος είναι χρήσιμες για το μαγείρεμα μιας ποικιλίας τροφίμων – όπως κοτόπουλο, μπριζόλα, ακόμη και ντόνατς – πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει τίποτα, που δεν μπορεί να μαγειρευτεί σε αυτές. Αυτό δεν ισχύει.

Δεν σημαίνει πως, ό,τι προσπαθείτε να μαγειρέψετε σε μια φριτέζα αέρος, θα βγει το καλύτερο δυνατό ή ότι δεν θα κινδυνεύσετε ενδεχομένως να καταστρέψετε την πολύτιμη φριτέζα σας, αν τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ορισμένα πιάτα.

Τρόφιμα που δεν κάνουν για το air fryer

Ακολουθούν τα φαγητά, που πρέπει να αποφεύγετε να μαγειρεύετε σε μια φριτέζα αέρος, σύμφωνα με την Laurie Klein, σεφ και ειδική σε θέματα κουζίνας.

Είναι προτιμότερο να αφήνετε οτιδήποτε παναρισμένο για άλλες μικρές συσκευές κουζίνας, που είναι πιο κατάλληλες για το μαγείρεμα αυτών των τροφίμων. Το πρόβλημα με το μαγείρεμα παναρισμένων φαγητών, όπως η τεμπούρα γαρίδας ή το ψάρι με μπύρα στη φριτέζα αέρος, είναι ο κίνδυνος να στάξει, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει το καθάρισμα ή να προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα.

Επιπλέον αυτά τα τρόφιμα δεν γίνονται τραγανά.

Φυλλώδη λαχανικά

Είναι σημαντικό να τρώτε τα λαχανικά σας και ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε, η φριτέζα αέρος δεν είναι καλή επιλογή για τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το bok choy, το ελβετικό σέσκουλο και η λαχανίδα (kale). Αυτό συμβαίνει, επειδή η ταχύτητα του αέρα τα κάνει να θερμαίνονται ανομοιόμορφα. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι, όταν θέλετε να φτιάξετε τσιπς με λαχανικά αυτού του τύπου.

Στον αντίποδα, λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα κολοκυθάκια έχουν υπέροχη γεύση, όταν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος.

Φαγητά με σάλτσα

Θέλετε να ψήσετε φτερούγες κοτόπουλου ή ίσως μια μπριζόλα με μαρινάδα στη φριτέζα αέρος; Ξανασκεφθείτε το. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το μαγείρεμα, όσο το καθάρισμα μετά. Τα καλάθια της φριτέζας αέρος έχουν τρύπες στον πυθμένα ή συρμάτινο πλέγμα για την κυκλοφορία του αέρα.

Οι σάλτσες πέφτουν μέσα από τα ανοίγματα και προκαλούν μια μικρή καταστροφή, που θέλει σχολαστικό καθάρισμα ενόψει της επόμενης χρήσης.

Τρόφιμα με τυρί

Το ψητό τυρί, τα μακαρόνια με τυρί ή τις πατάτες ογκρατέν επίσης δεν κάνει να τα μαγειρεύετε στο air fryer. Ωστόσο υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, που έχουν ήδη τηγανιστεί, όπως τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας, μπορούν να ξαναζεσταθούν στη φριτέζα αέρος.

Πηγή: healthstories.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση