Νέα ανάκληση από τον ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε φιλετίνια κοτόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 12:22 Νέα ανάκληση από τον ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε φιλετίνια κοτόπουλου

Η ανακοίνωση του Φορέα.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και φιλετίνια κοτόπουλου- μετά τις χοιρινές σεφταλιές- επειδή διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλας.

Η νέα απόφαση του ΕΦΕΤ για ανάκληση αφορά το προϊόν «Φιλετίνια κοτόπουλου IQF PARNASSOS DELICATESSEN κατεψυγμένο», καθαρού βάρους 1.000 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας: 13062023 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος 06/2024. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ», στον Ελαιώνα Θηβών.  

Η περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων, πήρε δείγμα από το εν λόγω προϊόν. Η εργαστηριακή εξέταση του δείγματος, στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ηρακλείου, έδειξε την παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp. 

Εξαιτίας αυτού, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας των προϊόντων, ενώ οι σχετική έλεγχοι είναι σε εξέλιξη. Τέλος, ο ΕΦΕΤ ζητά από όσους έχουν προμηθευθεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν. 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σεφταλιών λόγω σαλμονέλας 

Επίσης, ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση σεφταλιών, λόγω σαλμονέλας. 

Πρόκειται για το προϊόν «Σεφταλιές με χοιρινό κρέας κατεψυγμένες», με αριθμό παρτίδας: 202314511 και ημερομηνία ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ», στη Βοιωτία. 

Η περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος. Έπειτα από εργαστηριακή εξέταση στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp στο δείγμα. 

Για αυτό τον λόγο ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας και κάλεσε εκείνους που έχουν αγοράσει το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση