Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια: Ανησυχία ότι μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, υψηλή πίεση, κάψιμο στα μάτια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 11:10 Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια: Ανησυχία ότι μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, υψηλή πίεση, κάψιμο στα μάτια

Περιέχουν υψηλά επίπεδα καψαϊκίνης.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια που βρίσκονται στην ελληνική αγορά, καθώς περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης. Συγκεκριμένα πρόκειται για το σνακ με εμπορική ονομασία «Hot Chip Challenge» σε συσκευασία των 3 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας, που παράγεται από την τσέχικη εταιρεία «Hot-Chip s.r.o.».

Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει την άμεση ανάκληση του προϊόντος από την εσωτερική αγορά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Τα υψηλά επίπεδο καψαϊκίνης μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν της φωτογραφίας, να μην το καταναλώσουν.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση