ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται «μη ασφαλή» αποξηραμένα βερύκοκα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 15:48 ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται «μη ασφαλή» αποξηραμένα βερύκοκα

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια ελέγχων πήρε δείγμα σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «Βερύκοκα αποξηραμένα» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250γραμμαρίων.

Έχουν αριθμό παρτίδας 02-251 και ανάλωση έως 18/08/2024 και συσκευάζονται από την επιχείρηση «Καρπος» Σιδηρόπουλος Κ. & ΣΙΑ Ε.Ε., με έδρα τη Λυδία Ν. Καβάλας σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που ξεπερνά το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το «μη κανονικό – μη ασφαλές» προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν της φωτογραφίας, να μην το καταναλώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση