7 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνουμε στον νεροχύτη μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 11:30 7 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνουμε στον νεροχύτη μας

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να ρίχνουμε στον νεροχύτη της κουζίνας μας τα λίπη από τα ταψιά μας καθώς ετοιμαζόμαστε να τα πλύνουμε, ωστόσο καλό είναι να το ξανασκεφτούμε και να μην ταλαιπωρούμε τις σωληνώσεις μας ούτε με τα παγωμένα λίπη, ούτε με κάποια άλλα που μπορεί να τις φράξουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, διαφορετικά ρισκάρουμε να βουλώσουν και να χρειαστούμε τη βοήθεια τεχνικού που θα μας κοστίσει και σε χρόνο και σε χρήματα.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να αποφεύγουμε: 

 
 
Τα λίπη

Τα λίπη από τις τροφές συνήθως παγώνουν και σχηματίζουν μια κρούστα στα σκεύη μας. Οπότε, αν τα ρίξουμε μέσα στον νεροχύτη, σε βάθος χρόνου θα φράξουν τις σωληνώσεις του. Άλλα προϊόντα που θα κάνουν παρόμοια ζημιά είναι σάλτσες, το μαγειρικό λάδι, το λιωμένο βούτυρο και η μαγιονέζα. Γι’ αυτό καλύτερα να σκουπίσουμε το σκεύος ή το πιάτο με χαρτί κουζίνας και να το πετάξουμε στα σκουπίδια πριν ξεκινήσουμε το πλύσιμο στον νεροχύτη. Για να διευκολύνουμε το έργο μας στην περίπτωση που το σκεύος έχει λίπος, μπορούμε να το αφήσουμε για κάποιο διάστημα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Τότε θα μπορέσουμε να το μεταφέρουμε πιο εύκολα στα σκουπίδια μας.

Το αλεύρι

Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το αλεύρι όταν έρχεται σε επαφή με το νερό πήζει. Οπότε και αυτό όταν μεταφερθεί στις σωληνώσεις, υπάρχει κίνδυνο να τις φράξει, εμποδίζοντας τα υπόλοιπα υγρά και τρόφιμα να περάσουν από μέσα τους. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντοτε να πετάμε στα σκουπίδια το αλεύρι είτε είναι σκέτο είτε ανακατεμένο με νερό.

 

Τα αυτοκόλλητα από τα φρούτα

Πολλά φρούτα που αγοράζουμε έχουν επάνω στη φλούδα τους το αυτοκολλητάκι της μάρκας τους. Αν δεν το αφαιρέσουμε αυτό εγκαίρως, θα πέσει στον νεροχύτη και με το νερό θα μεταφερθεί και θα κολλήσει στις σωληνώσεις, φράζοντάς τες. Γι’ αυτό προσέχουμε να τα ξεκολλάμε και να τα πετάμε στα σκουπίδια.

Τα υπολείμματα καφέ

Όταν τα υπολείμματα του καφέ συσσωρεύονται στις σωληνώσεις προκαλούν απόφραξη κι αυτό είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες των προβλημάτων στην αποχέτευση σύμφωνα με τους υδραυλικούς που καλούνται να τα επιλύσουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να αδειάζουμε τους κόκκους του καφέ στα σκουπίδια. Να προσέχουμε και τα κατακάθια που μένουν στον πάτο του φλιτζανιού, τα οποία επίσης είναι επικίνδυνα για απόφραξη και πρέπει να ρίχνονται στον κάδο των απορριμάτων.

 

 
Τα τσόφλια των αυγών

Μπορεί να θεωρούμε ότι ένα σπασμένο σε μικρά κομμάτια τσόφλι μπορεί να κυλήσει εύκολα στις σωληνώσεις μας, αλλά τελικά θα μας τις μπλοκάρει. Οι αιχμηρές άκρες των κομματιών θα παρασύρουν άλλες τροφές μαζί τους και τελικά θα προκαλέσουν συμφόρηση.

Τρόφιμα που φουσκώνουν με το νερό

Μπορεί να μην πειράζει να αφήνουμε μερικά τρόφιμα να περνάνε μέσα από τον νεροχύτη μας και να καταλήγουν στις σωληνώσεις, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με ορισμένες τροφές που διογκώνονται με την επαφή τους με το νερό. Μερικά παραδείγματα είναι τα ζυμαρικά και το ρύζι, που μπορούν να μπλοκάρουν την αποχέτευση. Το γεγονός ότι τα ζυμαρικά φτιάχνονται από αλεύρι μάς μεταφέρει στην παραπάνω κατηγορία όπου ότι ήδη αναφέρθεηκε ότι το αλεύρι κολλάει με το νερό και φράζει το όλο σύστημα.

Καθαριστικά προϊόντα

Παρόλο που τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού του νεροχύτη είναι σε υγρή μορφή, δεν θα πρέπει να τα ρίχνουμε μέσα στον νεροχύτη μας, γιατί περιέχουν βλαβερά χημικά, τα οποία επιβαρύνουν τελικά το οικοσύστημα.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση