Σύγχρονες θεραπείες για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 14:48 Σύγχρονες θεραπείες για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες
Η αντιμετώπιση των κιρσών και των ευρυαγγειών γίνεται πλέον με σύγχρονες μεθόδους που χαρίζουν υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα στα πόδια με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.
 
Τι είναι οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες
 
Οι κιρσοί συνιστούν μια δυσλειτουργία των επιφανειακών φλεβών που βρίσκονται στα κάτω άκρα. Όταν το αίμα ξεκινάει να «λιμνάζει» τοπικά, διαστέλλει τις επιφανειακές φλέβες που γίνονται ορατές κάτω από το δέρμα και ονομάζονται κιρσοί. Προκαλούν αισθητικά προβλήματα στην υφή και την όψη του δέρματος των κάτω άκρων και η εκδήλωσή τους φανερώνει την ύπαρξη φλεβικής πάθησης στα πρώτα στάδια της εξέλιξής της.
 
Αν οι ευρυαγγείες συνυπάρχουν με την ύπαρξη κιρσών, τότε η εμφάνισή τους πιθανώς οφείλεται στην αύξηση της πίεσης στο φλεβικό δίκτυο του οργανισμού, εξαιτίας της οποίας διευρύνονται τα τριχοειδή φλεβίδια που υπάρχουν στο δέρμα. Η πολύωρη ορθοστασία ή η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με την έλλειψη σωματικής άσκησης ή το αυξημένο σωματικό βάρος αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλούν τη δημιουργία ευρυαγγειών ή και να επιδεινώνουν το υπάρχον πρόβλημα.
 
Πώς θεραπεύονται οι κιρσοί με σύγχρονες μεθόδους
 
Καινούριες μέθοδοι που έχουν υποκαταστήσει το κλασικό, επεμβατικό χειρουργείο είναι διαθέσιμες στις μέρες μας για την αντιμετώπιση των κιρσών.
 
Σκληροθεραπεία
 
Με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας αντιμετωπίζονται συγχρόνως όλα τα είδη κιρσών και τα αντιαισθητικά φλεβίδια, προσφέροντας εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο με ασφάλεια, χωρίς περιορισμούς, τομές ή αναισθησία ενώ απαιτούνται μερικές επισκέψεις ανάλογα με την έκταση των κιρσών. Με την υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία με αφρό εισάγεται στον αυλό της φλέβας, μέσα από μια βελόνα και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων υπερήχων, ειδικές ουσίες ή αφρούς που νεκρώνουν χημικά τις επιζήμιες φλέβες.
 
Θεραπεία με Laser ή RF
 
Η μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών με λέιζερ (laserablation) ή ραδιοσυχνότητες είναι λίγο πιο επεμβατική από τις ενέσεις, καθώς γίνεται σε κλινική και απαιτείται τοπική αναισθησία. Εισάγεται μέσα στον αυλό της παθολογικής φλέβας μια οπτική ίνα λέιζερ ή μια ίνα ραδιοσυχνοτήτων και χορηγείται θερμική ενέργεια που καυτηριάζει τη φλέβα. Εκείνη στη συνέχεια νεκρώνεται και απορροφάται από τον οργανισμό. Οι κιρσοί είτε θα μικρύνουν και θα εξαφανιστούν με τον καιρό είτε αφαιρούνται με μικροφλεβεκτομές και τοπική αναισθησία την ώρα της διαδικασίας.
 
Θεραπεία με ενδοφλεβική κόλλα
 
Αποτελεί την πλέον σύγχρονη θεραπεία για τους κιρσούς η οποία χρησιμοποιεί την επαναστατική ενδοφλεβική κόλλα VenaSeal. Με τη βοήθεια ενός λεπτού καθετήρα και πάντα με τον συνεχή έλεγχο των υπερήχων, εισάγεται στη φλέβα μικροποσότητες ειδικής ακρυλικής κόλλας. Η παθολογική φλέβα σε λίγα δευτερόλεπτα κλείνει και μετά από καιρό απορροφάται. Δεν απαιτείται αναισθησία και είναι η θεραπεία είναι εξαιρετικά ασφαλής.
 
Πώς αντιμετωπίζονται οι ευρυαγγείες ανώδυνα
 
Η σκληροθεραπεία με υγρά ή αφρό θεωρείται η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών καθώς προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση όλων των αντιαισθητικών σπασμένων αγγείων του δέρματος. Με τις μικροσκοπικές ενέσεις που γίνονται στο ιατρείο, επιτυγχάνονται όμορφα αισθητικά αποτελέσματα σε λίγες επισκέψεις.  
Προσαρμοσμένη αναζήτηση