• Εκτύπωση

Λαμία:Κόντρα Κτηνιάτρων - Φιλοζωικού για τις στειρώσεις στα αδέσποτα



Η κατάσταση με τα αδέσποτα στην πόλη της Λαμίας έχει ξεφύγει εντελώς, αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και καλεί τους Κτηνιάτρους της πόλης να προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για να λυθεί το πρόβλημα.

Για τα αστείρωτα αδέσποτα μόνο οι κτηνίατροι δεν ευθύνονται, απαντά ο σύλλογος των Κτηνιάτρων, που με μακροσκελή ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι ο δήμος έχει κάνει σύμβαση με συγκεκριμένο συνάδελφό τους για αυτές τις υπηρεσίες.


Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει ο Φιλοζωικός και τι απαντούν οι Κτηνίατροι.

<<Με αφορμή την εικόνα που έχουμε για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Λαμίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η πόλη έχει κατακλυσθεί από αδέσποτα σκυλιά τα οποία γεννούν συνεχώς.

Ο χώρος του Δημοτικού Κυνοκομείου έχει γεμίσει με ενήλικα αλλά και με κουτάβια, τα οποία δυστυχώς δεν είναι δυνατό όλα να προωθηθούν για υιοθεσία, όσο και να προσπαθήσει κανείς.

Μέλη του Συλλόγου μας έχουν συγκεντρώσει σε δικούς τους χώρους μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων, τα οποία είχαν σκοπό να στειρώσουν με ξένους εθελοντές, πράγμα το οποίο δεν έγινε.

Είναι πια τόσο μεγάλος ο αριθμός όσων ζώων κυκλοφορούν σην περιοχή μας, ώστε ακόμη και αν ο Δήμος είχε τη διάθεση και τα χρήματα για να προχωρήσει σε στειρώσεις, δεν θα ήταν δυνατό να τις πραγματοποιήσει με έναν συνεργαζόμενο κτηνίατρο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων . Θα χρειαζόταν μήνες να εργάζεται αποκλειστικά με τις στειρώσεις, ώστε να φανεί κάποιο αποτέλεσμα πρακτικό για την πόλη.

Συνεχώς κάποιοι βάζουν φόλες, άλλοι απειλούν ότι θα το κάνουν και γενικά υπάρχει μία κατάσταση άσχημη για τα ζώα με ατυχήματα, επιθέσεις κ.λ.π.

Επειδή δεν μας αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και πιστεύουμε ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ώστε να πετύχουμε κάτι καλό για τα ζώα,αλλά και τους πολίτες , κ α λ ο ύ μ ε τους κτηνιάτρους της περιοχής μας ή άλλους που μπορεί ο Σύλλογός σας να μας εξασφαλίσει, να προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ώστε τα αδέσποτα ζώα να στειρωθούν.

Σημειώνουμε ότι δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο ή τους εθελοντές, μιας και ο Σύλλογός μας έχει εξασφαλίσει την φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο της πόλης, για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούμε σε ξένους εθελοντές, οι οποίοι έχουν όλα τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα ώστε να μπορούν να εργαστούν στην Ελλάδα, για να κάνουν τις στειρώσεις. ΄Ήδη υπάρχει σύμβαση του Δήμου Λαμίας με ξένους εθελοντές οι οποίοι έχουν έγκριση από το ΓΕΩΤΕ για παροχή κτηνιατρικών πράξεων, χωρίς καμία οικονομική απαίτηση ακόμη και για τα υλικά και φάρμακα που χρειάζονται και υπάρχει πλέον αδειοδοτημένος χώρος στο Κέντρο Περίθαλψης, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν απρόσκοπτα.

Ελπίζουμε σε μια θετική από την πλευρά σας απάντηση, ώστε όλοι μαζί, φιλόζωοι και κτηνίατροι, να φροντίσουμε για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης της Λαμίας, εξασφαλίζοντας συγχρόνως καλύτερες συνθήκες ζωής για τα αδέσποτα.>>


Η ανακοίνωση - απάντηση των Κτηνιάτρων της Λαμίας


<<Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως τις τελευταίες μέρες γίνεται από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και άλλους φορείς μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης εις βάρος μας, που προβάλετε από όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Για να αποκαταστήσουμε λοιπόν την αλήθεια και μετά από Γενική Συνέλευση του τοπικού Παραρτήματος του Συλλόγου μας , την Πέμπτη 28.06.2012, σας ενημερώνουμε ότι:

Το έτος 2002 μετά από παρότρυνση του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και του τότε Υπουργείου Γεωργίας, το Παράρτημά μας απευθύνθηκε στο Δήμο Λαμιέων κοινοποιώντας την πρόθεση των Συναδέλφων με έδρα τη Λαμία να αναλάβουν «ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ» τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς αποδέχθηκε την προσφορά μας και έτσι για τέσσερα-πέντε χρόνια γίνονταν από τα μέλη μας «ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ» οι στειρώσεις.
Μετά από αυτό το διάστημα και χωρίς να μας ενημερώσει, ο Δήμος Λαμιέων αποφάσισε να αναθέσει το έργο των στειρώσεων σε Κτηνίατρο που προσελήφθηκε στο Δήμο με Σύμβαση. Ο συνάδελφος Κτηνίατρος εργάζεται έκτοτε με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στο Δήμο Λαμιέων. Ένας Κτηνίατρος θα μπορούσε στο οκτάωρό του να πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις με τέσσερις στειρώσεις, έχοντας χρόνο και για τη περίθαλψη άλλων ασθενών ζώων και όποιες άλλες εργασίες.

Έτσι αν πολλαπλασιάσετε τον αριθμό τον ημερησίων στειρώσεων με τις εργάσιμες μέρες του έτους επί τη σειρά των προαναφερθέντων ετών, βλέπετε πως έχουν γίνει από τον Δήμο πάρα πολλές στειρώσεις σε αδέσποτα τα τελευταία χρόνια.

Εν κατακλείδι οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, πως ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μη στειρωμένα αδέσποτα ζώα στη Λαμία σίγουρα δεν ευθύνονται για αυτό οι Κτηνίατροι της πόλης μας, μιας και εμπράκτως έχουν αποδείξει τόσο τη φιλοζωία τους όσο και την αφοσίωσή τους στη δεοντολογία της επιστήμης που υπηρετούν με τις στειρώσεις που έγιναν «ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ».

Όλα αυτά τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και είναι απορίας άξιο πως και προπάντων γιατί προέβη στις γνωστές ανακοινώσεις του, παρουσιάζοντας τους Κτηνιάτρους της πόλης μας με ένα πρόσωπο που όχι μόνο δεν μας ταιριάζει αλλά φτάνει και στα όρια της συκοφαντίας.>>




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB