Χέρενφεν – Ολυμπιακός 1-1: Θετική εμφάνιση για τους Πειραιώτες που πλήρωσαν την αστοχία τους
Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη στο φιλικό απέναντι Χέρενφεν, με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει πολλές χαμένες ευκαιρίες
Ο Ολυμπιακός παρουσίασε θετικό πρόσωπο στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του στην Ολλανδία, όμως η αστοχία στην τελική προσπάθεια των παικτών είχε ως αποτέλεσμα η Χέρενφεν να αποσπάσει την ισοπαλία (1-1) απέναντι στους Πειραιώτες.
Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε την επιθετική του διάθεση. Στο 6’ ο Ζέλσον πήρε την πρώτη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροντινέι, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Λίγο αργότερα, ο Γιάρεμτσουκ είδε σουτ του να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.
Οι Πειραιώτες πέτυχαν δύο τέρματα με τον Ουκρανό στράικερ (23’ και 25’) – το πρώτο από κοντινή θέση και το δεύτερο μετά από σέντρα του Πνευμονίδη – αλλά και στις δύο περιπτώσεις υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το 0-0 παρέμεινε.
Η Χέρενφεν απάντησε στην πίεση του Ολυμπιακού με δομημένες επιθέσεις, και στο 27’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ: ο Μπρόουερς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο τελείωμα νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.
Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 30’ με κεφαλιά του Ρέτσου, ενώ πριν την ανάπαυλα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 37’ ο Τσικίνιο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Γιάρεμτσουκ και στο 44’ ο τελευταίος είχε διπλή ευκαιρία μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμη πιο έντονα. Στο 49’ ο Γιάρεμτσουκ αστόχησε από καλή θέση, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Τσικίνιο βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1, εκμεταλλευόμενος κλέψιμο και ασίστ του Ουκρανού φορ.
Στο 62’ ο Πνευμονίδης είχε μια πολύ καλή στιγμή, όμως το σουτ του αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Νόπερτ. Η Χέρενφεν απάντησε στο 67’ με τον Φαν Όβερεμ, ο οποίος όμως από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να ψάχνουν το γκολ της ανατροπής. Στο 80’ ο Πιρόλα είχε καλή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ροντινέι, ενώ στο 87’ ο Ολυμπιακός έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία, με τον Νόπερ να σταματά τόσο τον Ροντινέι όσο και τον Πνευμονίδη μέσα από τη μικρή περιοχή.
Το τελικό 1-1 αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς το δημιουργικό παιχνίδι και η πίεση ήταν εκεί, αλλά η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια κόστισε τη νίκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπρούνο, Πιρόλα, Ρέτσος, Ροντινέι, Σιπιόνι (63′ Νασιμέντο), Λιατσικούρας, Τσικίνιο, Μαρτίνς (81′ Βέζο), Πνευμονίδης, Γιάρεμτσουκ (73′ Μασούρας).
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η φωτογραφία που έγινε viral: Η αθλήτρια των 2,05 μέτρων με τα απίστευτα μακριά πόδια!
Η Άνα Σμρεκ εντυπωσιάζει με το ύψος και τις σωματικές αναλογίες της, ενώ μια φωτογραφία της δίπλα σε έναν άνδρα ύψους 1,60 μ. έχει προκαλέσει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Super League: Ο επιβλητικός Παναθηναϊκός, το σημαντικό διπλό του Ολυμπιακού και η επεισοδιακή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή
Η ΑΕΚ δεν έπαιξε στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος λόγω των ευρωπαϊκών ματς – Έμεινε μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός
Γ’ Εθνική: Τεσσάρα για τη Λαμία, πρώτη νίκη για Σταυρό, ισοπαλία στο ντέρμπυ κορυφής ο Κηφισσός
Στην πρώτη θέση πέρασε η Κάρυστος…
Ολική ανατροπή και νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή
Σε ένα τρελό ματς γεμάτο ανατροπές ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι (2-1) από ένα χτύπημα φάουλ-πάρε βάλε του Ζίβκοβιτς στον Μιχαηλίδη και έμεινε όρθιος στη μάχη της βαθμολογίας - Στα ίσα ο Ηρακλής, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες
Κηφισιά – Άρης 1-2: Ο Γκαρέ λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς στη Λεωφόρο
Οι κίτρινοι πήραν σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο στη Super League.
Παναθηναϊκός – Αστέρα Τρίπολης 5-1: Πράσινο πάρτι στο ΟΑΚΑ και επιστροφή στις νίκες στη Super League
Οι πράσινοι «έσβησαν» με επιβλητικό τρόπο την ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων» και παρέμειναν στην κορυφή της Super League.