Ανήλικος στα Ιωάννινα «πείραξε» την ψηφιακή του ταυτότητα για να καταναλώσει αλκοόλ
Συνελήφθη και ο πατέρας του
Μια ιδιαίτερη περίπτωση πλαστογραφίας με τη χρήση τεχνολογίας αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στα Ιωάννινα, φέρνοντας στο φως τις νέες μεθόδους που επιστρατεύουν ανήλικοι για να παρακάμψουν τη νομοθεσία περί κατανάλωσης αλκοόλ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, την Κυριακή 10 Μαΐου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ένας ανήλικος να καταναλώνει αλκοόλ.
Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι ο νεαρός είχε καταφέρει να εξαπατήσει τους υπεύθυνους του καταστήματος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, επέδειξε τα στοιχεία της ταυτότητάς του μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, έχοντας όμως προηγουμένως παραποιήσει το έτος γέννησής του. Με αυτή την ψηφιακή πλαστογραφία, εμφανιζόταν ως ενήλικας, αποκτώντας ελεύθερη πρόσβαση σε αλκοολούχα ποτά.
Η υπόθεση δεν σταμάτησε στον ανήλικο, καθώς οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη του πατέρα του, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Ο ανήλικος κατηγορείται για το αδίκημα της πλαστογραφίας ενώ ο γονέας του αντιμετωπίζει τις προβλεπόμενες κυρώσεις για την πλημμελή φύλαξη του παιδιού του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων αναμένεται να υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ως αφετηρία μιας μακράς προεκλογικής περιόδου αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη φετινή ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε βατήρα για την ανάπτυξη από τον πρωθυπουργό της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής του 2027, του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και της αντεπίθεσης για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Σε δικαστικό αγώνα προχωράει ο Σταύρος Φλώρος κατά της παραγωγής του «Survivor», διεκδικώντας 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μετά το σοβαρό ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο.
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Οι κατηγορούμενοι είναι γονείς του νεκρού παιδιού, της 15χρονης και του 12χρονου - Ο 9χρονος είναι γιος της Γερμανίδας αλλά όχι του Έλληνα
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή τα 52 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση στον Μαραθώνα και τη γυναίκα που φέρεται να έθαψε τη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού της, πριν από περίπου 10 χρόνια.