Άννα Διαμαντοπούλου: «Αν κερδίσω την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ ο Παύλος Γερουλάνος;»
Με φόντο το αυριανό debate του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει ανάμεσα στους «6» όπου διεκδικούν την προεδρική θέση του κόμματος, μίλησε σήμερα το απόγευμα (23.09.2024) η Άννα Διαμαντοπούλου στην εκπομπή Live News.
Η υποψήφια Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τον αγώνα που έχει δώσει η ίδια μέσα στο κόμμα και την έντονη κριτική που δέχεται από τους εσωκομματικούς αντιπάλους της.
«Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα. Εφόσον πετύχουμε αυτό πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το συνολικό περιβάλλον και πώς έχουν εξελιχθεί τα κόμματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε χρόνο – μηδέν διαλύθηκε, η Νέα Δημοκρατία μέσα σε ένα χρόνο χάνει 13 μονάδες. Αποκλείεται να χάσει σε δύο χρόνια 20 μονάδες; Πρέπει επομένως να δούμε το συνολικό σκηνικό», είπε αρχικά.
«Η Διαμαντοπούλου 12 χρόνια τώρα δεν έχει πάει πουθενά, ούτε άλλο κόμμα έκανε.
Η μόνη μου συνεργασία ήταν στον ΟΟΣΑ όπου διαγωνίστηκα παγκοσμίως με άλλες 10 προσωπικότητες. Είμαι σταθερά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας», είπε για την κριτική που δέχεται από τους αντιπάλους της μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
Για τα σχόλια που έχει κάνει ο Παύλος Γερουλάνος που υποστήριξε πως ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μέσα από την Βουλή, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας δεν είναι, είπε:
«Είναι σημαντικό να διατηρούμε κάποιες βασικές αξίες. Ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο ένας να είναι στο κόμμα και ο άλλος στη Βουλή γιατί και τα δύο θέλουν δουλειά πολύ. Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ;
Υπάρχει μια δυνατότητα συνεργασίας, θα τα κάνουμε όλα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδιοργανωθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργώσει την Ελλάδα, να ξαναφέρει τους νέους, να μπει στην κοινωνία, να ορίσει στρατηγική», ανέφερε.
Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος σε άλλο σημείο είπε ότι έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους.
«Η κοινοβουλευτική ζωή δεν είναι μόνο ρητορική απέναντι στον Μητσοτάκη ή στον οποιοδήποτε. Είναι θέσεις, είναι πώς παρατάσεις δυνάμεις», δήλωσε.
Για το όραμά της είπε:
«Το ΠΑΣΟΚ θέλει μία προγραμματική κατεύθυνση που να αφορά τον 21ο αιώνα. Η συζήτηση στη χώρα γίνεται σαν να είμαστε στον προηγούμενο αιώνα.
Εγώ προτείνω συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το κράτος να παίξει έναν ρόλο στο να φέρει στον ιδιωτικό τομέα παραγωγή, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη και χώρα χωρίς βιομηχανία.
Το δεύτερο είναι το κοινωνικό κράτος. Δεν αρκεί να δώσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας χρήματα για τους γιατρούς. Θέλει μια συνολική μεταρρύθμιση», εξήγησε.
«Καταθέτω ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο έχει τοπική αυτοδιοίκηση, υπουργική θητεία και ευρωπαϊκή ως ευρωπαία επίτροπος. Το θέτω στη διάθεση της παράταξης μου και μετά της χώρας μου», συμπλήρωσε.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές
Κυψέλη: Στερητικό σύνδρομο «δείχνουν» τα συμπτώματα του νεκρού βρέφους – Οι περιγραφές των γονιών του
Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, εξηγεί ότι ένα βρέφος που έχει εκτεθεί σε ναρκωτικές ουσίες μέσω της μητέρας του μπορεί να παρουσιάσει στερητικά συμπτώματα