ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 12 oC
Αναζήτηση:

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο και το Συμβούλιο Ασφαλείας

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο και το Συμβούλιο Ασφαλείας

Στο επίκεντρο η ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπάντρ Αμπντελατί, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, Τετάρτη (28.10.2026).

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επαναβεβαίωσαν τους ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, δίνοντας έμφαση στη στρατηγική εταιρική σχέση που έχει αναπτύξει η Αθήνα με την Αίγυπτο. Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ατζέντα της συνομιλίας περιλήφθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η επικοινωνία των δύο υπουργών εντάσσεται στο πλαίσιο του διπλωματικού διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Καΐρου, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη σημασία της συνεργασίας τους για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.

«Φούρνοι Χωριάτικο», στο μικροσκόπιο οι κωδικές ονομασίες: «Βαφτιστήρια», «θεία», «ξαδέρφη», τα «δωράκια» και τα «κραγιονάκια»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Φούρνοι Χωριάτικο», στο μικροσκόπιο οι κωδικές ονομασίες: «Βαφτιστήρια», «θεία», «ξαδέρφη», τα «δωράκια» και τα «κραγιονάκια»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Εντυπωσίασε με τους ελιγμούς ο πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ» – «Η ελευθερία δεν χαρίζεται» το μήνυμά του
Η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας σε 30 φωτογραφίες -Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια
Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» για πρώτη φορά στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης -Τα οπλικά συστήματα που ξεχωρίζουν
Χρήστος Χαρίτος: Ο πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξομολογείται – «Όνειρό μου από παιδί»
«Το Χωριάτικο»: Χορηγούσε χριστουγεννιάτικες γιορτές συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ – Ο αστυνομικός από τη Μύκονο που «σφύριζε» για ελέγχους