Γιώργος Μαζωνάκης: Ο παπά Στρατής, ο πρώτος βιολιστής του, τον αποχαιρέτησε με το τραγούδι «Μου λείπεις»
Η συγκινητική αφιέρωση του παπά-Στρατή είναι μια ιστορία που δείχνει πως η αληθινή φιλία μένει ζωντανή στον χρόνο, ακόμα και όταν οι άνθρωποι ακολουθούν εντελώς διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους
Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το ταξίδι του στην εγχώρια δισκογραφία και τότε παπά-Στρατής (πατέρας Ευστράτιος Συρίγος) ήταν ο βιολιστής του. Οι δυο τους ανέπτυξαν μια βαθιά, αληθινή φιλία που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων. Συνομιλούσαν κατά διαστήματα, με τον αείμνηστο καλλιτέχνη να μαθαίνει νέα του φίλου του. Ενός ανθρώπου που στάθηκε στο πλευρό του στο δύσκολο ξεκίνημα.
Το 2004 ο ταλαντούχος βιολιστής αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη νύχτα και τη μουσική βιομηχανία για να χειροτονηθεί ιερέας. Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν από τους πρώτους που είχαν ταξιδέψει στη Σίφνο για να τον επισκεφθούν αμέσως μετά τη χειροτονία του. Ο αναπάντεχος θάνατος του καλλιτέχνη συνέτριψε τον ιερέα, ο οποίος θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του, με έναν τρόπο που ίσως λίγοι περίμεναν.
Η είδηση για τον θάνατο του, σύμφωνα με το newsit.gr, αγαπημένου τραγουδιστή σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Ο παπά-Στρατής, ο οποίος βρισκόταν σε ένα γλέντι στην Άνδρο, αποφάσισε να αποχαιρετήσει τον φίλο του με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Μετά από πολλά χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έπιασε ξανά το βιολί στα χέρια του.
Αποχαιρέτησε τον αγαπημένο τραγουδιστή παίζοντας στο βιολί τη μεγάλη του επιτυχία «Μου λείπεις», που κυκλοφόρησε την 1η Φεβρουαρίου 1996, μέσα από τον ομώνυμο τρίτο προσωπικό δίσκο του Γιώργου Μαζωνάκη. Η συγκινητική αυτή αφιέρωση έγινε λίγες ώρες πριν από την κηδεία του καλλιτέχνη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πέθανε ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος σε ηλικία 79 ετών
Εξέδωσε μεταξύ άλλων το ιστορικό έργο Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων, μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη βιογραφία του Άρη Βελουχιώτη.
Φίλιππος Καμπούρης: «Δεν υπάρχει απάτη ούτε εγκληματική οργάνωση», δήλωσε ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας
Ο δικηγόρος του, αρνείται τις καταγγελίες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και υποστηρίζει ότι οι εταιρείες είχαν πραγματική δραστηριότητα.
Σε κατασκευαστική κακοτεχνία οφείλεται η πτώση σοβά που τραυμάτισε μαθητή στο Γυμνάσιο Βασιλικών – Θα λειτουργήσει τη Δευτέρα το σχολείο
Το σχολείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την εκτέλεση εργασιών όπως αλλαγή στέγης.
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός άνδρας που πήγε να κόψει δέντρο και τον καταπλάκωσε
Το δυστύχημα σημειώθηκε στο χωριό Κάλφα Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου - Διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του
Γιώργος Μαζωνάκης: Οι τοξικολογικές επιβεβαιώνουν το «κοκτέιλ» προποφόλης και μιδαζολάμης
Εκκρεμεί ακόμη ο ποσοτικός προσδιορισμός των δύο ουσιών, δηλαδή το σε ποια ποσότητα αλλά και χρονικά, πως χορηγήθηκαν στον τραγουδιστή.
Ανησυχία στην Γκράβα: «Μυρίζουμε αέριο από τον Σεπτέμβρη - Φοβόμαστε μη γίνουμε Βιολάντα», λένε μαθητές
Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας βρίσκεται σήμερα σε αναστολή λειτουργίας.