ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κίμπερλι Γκιλφόιλ από Αλεξανδρούπολη: Ζωτικής σημασίας περιοχή για τις ΗΠΑ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ από Αλεξανδρούπολη: Ζωτικής σημασίας περιοχή για τις ΗΠΑ

Η Αμερικανίδα πρέσβης υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο της πόλης για τη συνεργασία Ουάσιγκτον-Αθήνας, το ΝΑΤΟ, την άμυνα και την ενέργεια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Περιοχή «ζωτικής και στρατηγικής σημασίας» για τις Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισε την Αλεξανδρούπολη η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, κατά την επίσκεψή της στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Η Αμερικανίδα πρέσβης έφτασε σήμερα, Τρίτη (26.05.2026), στην Αλεξανδρούπολη λίγο πριν από τις 12:00 και επισκέφθηκε τη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, σε μια κίνηση με σαφές διπλωματικό και στρατηγικό αποτύπωμα, καθώς η περιοχή παραμένει στο επίκεντρο της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της, η Κίμπερλι Γκιλφόιλ τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί κρίσιμο σημείο όχι μόνο για τις σχέσεις Αθήνας – Ουάσιγκτον, αλλά και για τον ευρύτερο σχεδιασμό των συμμάχων στο ΝΑΤΟ. «Αυτό ήταν πάντα ένα ζωτικό και στρατηγικό κομμάτι για τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ σημείωσε, επίσης, ότι ανέμενε το ταξίδι «με μεγάλη προσμονή», υπογραμμίζοντας πως η σημασία του συνδέεται με την εφοδιαστική αλυσίδα, τη στρατιωτική συνεργασία και την ενέργεια. «Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε αυτή την προσπάθεια», είπε, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική συζήτηση» γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη σταθερότητα της ελληνοαμερικανικής σχέσης, εκφράζοντας, όπως είπε, «σεβασμό, ενδιαφέρον και εκτίμηση» για όσα έχει κάνει η Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι «οι ΗΠΑ θα είναι πάντοτε σταθερός σύμμαχος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας
Καμία γυναίκα δεν θέλει να βγάλει στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί, λέει η μάνα του 43χρονου από την Κυψέλη