ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Μανούσος Μανουσάκης: Σε οξεία λευχαιμία οφείλεται ο θάνατός του, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Μανούσος Μανουσάκης: Σε οξεία λευχαιμία οφείλεται ο θάνατός του, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε οξεία μυελογενή λευχαιμία, η οποία διαγνώστηκε πρόσφατα, οφείλεται ο θάνατος του σπουδαίου σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Παρά τις ιατρικές παρεμβάσεις, η εξέλιξη της νόσου οδήγησε σε επιπλοκές που επέφεραν το θάνατο του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Υγεία.

Ο σκηνοθέτης που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης και του κινηματογράφου, με έργα που σημάδεψαν γενιές, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (20.11.24) σε ηλικία 74 ετών, με την τραγική είδηση του θανάτου του να προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η σύζυγός του, Μαρία Μανουσάκη, αποκάλυψε νωρίτερα, σήμερα, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ότι ο Μανούσος Μανουσάκης έπασχε από «οξεία λευχαιμία, ραγδαία».

Παράλληλα, σημείωσε πως ούτε ο Μανούσος Μανουσάκης πίστευε ότι θα πεθάνει, ούτε η ίδια.


Με τρεμάμενη φωνή είπε: «Ο άνδρας μου έφυγε από οξεία λευχαιμία. Ραγδαία. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Μανούσος ήταν παρέα μου. Και είναι παρέα μου. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πρόλαβα να τον χαιρετήσω… Δεν το πίστευε ότι έρχεται το τέλος του».

Ποιος ήταν ο Μανούσος Μανουσάκης

Ο Μανούσος Μανουσάκης άρχισε να εργάζεται αρχικά στον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το όνομά του έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα.

Οι δραματικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευμένους έρωτες, ενώ κάποιες από αυτές (Ψίθυροι καρδιάς, Άγγιγμα ψυχής, Μη μου λες αντίο, Η αγάπη ήρθε από μακριά) θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στον κινηματογράφο έχει υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες Παραλάβατε διορισμόν το 1996, Κόκκινος δράκος το 1998 και Ουζερί Τσιτσάνης το 2015.

Αλλά και τα τελευταία χρόνια, είχε κάνει μεγάλη επιτυχία με τη σειρά «Κόκκινο ποτάμι» ενώ αυτή την περίοδο προβάλλεται στην ΕΡΤ, η σειρά «Το δίχτυ», που υπέγραφε τη σκηνοθεσία.

Έγραψε ιστορία ο Μανόλο – Πέταξε στην κορυφή στις Βρυξέλλες και κατέκτησε το πρώτο διαμάντι της καριέρας του
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Έγραψε ιστορία ο Μανόλο – Πέταξε στην κορυφή στις Βρυξέλλες και κατέκτησε το πρώτο διαμάντι της καριέρας του
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Σταύρος Φλώρος: Ζητά αποζημίωση 100 εκατ. δολαρίων για τον ακρωτηριασμό του - Τι είπε ο ίδιος για όσα έγιναν στο γνωστό ριάλιτι
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας