Παγώνει λόγω Τουρκίας το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
Δυσάρεστη εξέλιξη για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου (Great Sea Interconnector-2GSI), το οποίο παγώνει μετά την απόφαση του ΑΔΜΗΕ να διακόψει τη χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τον Ιούλιο του 2024 όταν στα νότια της Κάσου τουρκικά πολεμικά πλοία ανέκοψαν την πορεία του ιταλικού πλοίου που πραγματοποιούσε έρευνες για το έργο μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να εκφράζει με κάθε τρόπο τις αντιδράσεις της και να βάζει εμπόδια.
Το βράδυ της Τετάρτης (05/03/25) αναχώρησε το ερευνητικό πλοίο «Ievoli Relume» από την Κρήτη για τη Σικελία ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί και το «NG Worker». Και τα δύο δραστηριοποιούνταν στις έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση.
Η Καθημερινή επικαλείται κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι με καταγεγραμμένη την αντίδραση της Αγκυρας, επιδιώκεται να διασφαλιστεί η ομαλή υλοποίηση των ερευνών βυθού σε διεθνή ύδατα.
Χαρακτηρίζουν πολύ σημαντικό το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, το οποίο προσαρμόζεται στις πραγματικές συνθήκες και στην ανάγκη ο ΑΔΜΗΕ να εξασφαλίζει κατά το δυνατόν στη διάρκεια της υλοποίησής του τους καταναλωτές και τον ελληνικό προϋπολογισμό από επιπλέον δαπάνες.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Βυτιοφόρο έριχνε βιομηχανικά απόβλητα στον Κηφισό - Τρεις συλλήψεις - «Δεν φταίμε», ισχυρίζεται η μπισκοτοβιομηχανία Παπαδοπούλου
Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου και δύο ιδιοκτήτες βενζινάδικου.
Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης στους πιο επιτυχημένους υπουργούς – Το 51% ανησυχεί για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Στο 60% όσοι θεωρούν πολύ ή αρκετά σημαντική τη συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Οι ανατριχιαστικές τελευταίες αναρτήσεις της Πηνελόπης – «Ο άνθρωπος που με γοήτευσε, με απογοήτευσε»
«Αν αγνοείς ένα πρόβλημα, δεν σταματάει να υπάρχει. Ε;», έγραφε η Πηνελόπη λίγες ώρες πριν πέσει νεκρή από τις μαχαιριές του 27χρονου
Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη: «Η καθοριστική μάχη για τη ρύθμισή της θα δοθεί στις ΗΠΑ»
Η προειδοποίηση για το χάσμα τεχνολογίας και πολιτικής - Το κάλεσμα στους Έλληνες founders, το brain gain και η παραδοχή για την υστέρηση της Ευρώπης
Πέντε υδροσίφωνες στα ανοιχτά της Κέρκυρας, δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία
Οι υδροσίφωνες είναι κατακόρυφες δίνες που προεξέχουν από τη βάση καταιγιδοφόρων νεφών και αλληλεπιδρούν με υδάτινες επιφάνειες
Νίκαια: Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω με 80 κιλά χαλκού από καλώδια ηλεκτροφωτισμού στην Πέτρου Ράλλη
Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κόφτες και μεγάλη ποσότητα χαλκού