Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ συμπαρατάσσεται με ένα μέτωπο άθλιας συκοφαντίας
«Η ανάκριση έχει υποχρέωση να λαμβάνει υπ' όψιν της τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής και τα αιτήματα των συγγενών»
Η υπόθεση των Τεμπών απασχόλησε, κατά βάση, την τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στον «Σκάι». «Ο κοινός στόχος είναι να μάθουμε την αλήθεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, οι οποίοι ευθύνονται για αυτήν την τραγωδία, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δουλεύει σωστά ο σιδηρόδρομος», παρατήρησε εισαγωγικώς και πρόσθεσε ότι «αυτό θα έπρεπε να είναι κάτι που ενώνει».
Σε μία πρώτη επίθεσή του στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας διερωτήθη «πώς, ξαφνικά, μια δουλειά που πρέπει να μείνει στη δικαιοσύνη, γίνεται αντικείμενο σφοδρότατης κριτικής από την αντιπολίτευση, συνδεόμενη με χυδαιολογία και λασπολογία περί συγκαλύψεως;».
Στο ερώτημα, μάλιστα, γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, απάντησε ότι «πολιτικά, αυτοί που δικαιούνται πρωτίστως να το ρωτούν, είμαστε εμείς». Ειδικότερα, επιχειρηματολόγησε, «είμαστε εδώ και δύο χρόνια υπόλογοι μιας ιστορίας συγκαλύψεως, η οποία στηρίζεται στο ότι υπάρχει κάποια ύλη, η οποία μεταφέρεται στο τρένο». «Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί εμείς έχουμε λόγο να συγκαλύψουμε. Είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να φωνάζουμε γιατί δεν έχει βγει το υλικό αυτό εδώ και δύο χρόνια», συμπλήρωσε. Φυσικά, «αν είναι αυθεντικό, οι αρμόδιοι θα μας το πουν», διευκρίνισε.
Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης έθεσε σειρά ερωτημάτων: «Έχουμε κάνει καμιά παρέμβαση στη δικαιοσύνη; Πώς έχουμε συγκαλύψει κάτι; Τι έχει αποκρυβεί; Ποιον εμποδίσαμε να ασκήσει το δικαίωμά του;». Για την προηγηθείσα εξεταστική επιτροπή, αναρωτήθηκε: «Ξέρετε καμία εξεταστική να είναι καλή στιγμή του Κοινοβουλίου;».
Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης είπε ότι «σε μια σύνθετη, πρωτόγνωρη διαχείριση κρίσεως δεν μπορώ να πω ότι κάθε ενέργεια έχει γίνει σωστά», αλλά πρόσθεσε πως «με απόλυτη πεποίθηση και βεβαιότητα μπορώ να πω ότι δεν έχει γίνει καμία συγκάλυψη. Εξ’ όσων εγώ μέχρι σήμερα γνωρίζω τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει».
Σε αυτό το σημείο εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των αντιπάλων της κυβέρνησης λέγοντας, «μάς κατηγορούν γιατί θέλουν να αποκομίσουν πολιτικό αποτέλεσμα και όφελος κι αυτό είναι το φρικτό στη συμπεριφορά». Διευκρινίζοντας, δε, ότι ο ίδιος δεν θα μπει ποτέ «σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους αντιπαράθεση» με τους συγγενείς των θυμάτων, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «αναπαράγει με σύστημα, υιοθετεί χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο τη θεωρία της συγκαλύψεως. Είναι προφανής ο λόγος γιατί το κάνει. Το κάνει χωρίς να απαντά στο πιο θεμελιώδες ερώτημα: Για να κάνω συγκάλυψη -κάτι φρικτό δηλαδή- δεν μάς λένε ποιον θέλουμε να καλύψουμε».
Κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα, ο υπουργός Επικρατείας προσδιόρισε από ποιους προέρχονται οι επιθέσεις κατά της κυβέρνησης: «Η μομφή εκτοξεύεται ευχερώς και εκτοξεύεται όχι από τις λαϊκιστές πτέρυγες, από τις οποίες έχουμε ακούσει διάφορα τερατώδη κατά καιρούς στην πολιτική διαδρομή μας, τώρα βλέπουμε να εκτοξεύεται από το ΠΑΣΟΚ. Εκτοξεύεται, δηλαδή, από ένα κόμμα, το οποίο θέλει να παίξει έναν ρόλο υπεύθυνης, υποτίθεται, αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και υιοθετεί τέτοιου είδους κατηγορίες και συμπαρατάσσεται με ένα μέτωπο άθλιας συκοφαντίας».
Κλείνοντας, εν είδει συμπεράσματος, ο κ. Βορίδης τόνισε πως παρακινεί όλους «να αφήσουμε την ανάκριση να κάνει τη δουλειά της». Εξάλλου, «η ανάκριση έχει υποχρέωση να λαμβάνει υπ’ όψιν της τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής και τα αιτήματα των συγγενών», πρόσθεσε.
Τέλος, ερωτηθείς για το σενάριο ανασχηματισμού, επανέλαβε ότι αυτός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λέσβος: Νεκρός οδηγός μηχανής σε τροχαίο στον περιφερειακό της Μόριας
Ένας 64χρονος οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στον περιφερειακό δρόμο της Μόριας, στη Λέσβο, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.
Νοσηλεύτρια περιέγραψε όσα συνέβησαν στο ιατρείο όταν πέθανε ο Μαζωνάκης: Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, είπε ο Θεοδωρόπουλος
Η 61χρονη «κάρφωσε» το ζευγάρι των κατηγορουμένων γιατρών στον ανακριτή αλλάζοντας τα όσα η ίδια είχε καταθέσει προανακριτικά - Υποστήριξε πως η Ιωάννα Γάκα φώναξε όλες τις εργαζόμενες στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο τραγουδιστής
Κεραμέως: Λήξαν το θέμα για το επίδομα ανεργίας, δεν τίθεται απολύτως κανένα ζήτημα περικοπής ή χρονικού περιορισμού
Τι απάντησε η υπουργός Εργασίας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδη και Γ. Νικητιάδη για τις πρόσφατες δηλώσεις Μαρινάκη - «Κανένα εσωτερικό πρόβλημα της ΝΔ στον βόρειο τομέα»
Δημοσκόπηση: Η Λεπέν και ο Μελανσόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με νικήτρια την ακροδεξιά πολιτικό
Η Μαρίν Λεπέν φαίνεται να νικά στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών τόσο τον Μελανσόν όσο και τον Φιλίπ - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 400 επιτυχόντες δεν έκαναν φέτος εγγραφή, 9 άτομα δεν ήρθαν να γραφτούν Ιατρική
Ο κ. Μπούρας απέδωσε το φαινόμενο κατά κύριο λόγο στις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών και το υψηλό κόστος στέγασης και μετακίνησης.
Αλέξης Τσίπρας στο Marianne: Έχουμε βουλγαρικούς μισθούς, γαλλικές τιμές και κινεζικές συνθήκες εργασίας
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ προειδοποιεί για κίνδυνο αποσύνθεσης της ΕΕ - Καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε κοινό μέτωπο και παρουσιάζει το οικονομικό του σχέδιο με φόρο 1% στην περιουσία του πλουσιότερου 1%