Το «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο» μας καλεί να κλείσουμε την πόρτα σε "Ενδοσχολική βία - Σχολικό εκφοβισμό"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 07:20 Το «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο» μας καλεί να κλείσουμε την πόρτα σε "Ενδοσχολική βία - Σχολικό εκφοβισμό"

Στόχος μας να δημιουργήσουμε «Σχολεία από καρδιάς», που κλείνουν ερμητικά την πόρτα στον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία. Ας το προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Το «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο» σας προσκαλεί σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων στην ομιλία - συζήτηση με θέμα:

"Ενδοσχολική βία - Σχολικός εκφοβισμός"

Εισηγητές:

  • Κλέτσα Ελευθερία, Π/Ψυχολόγος - Οικογενειακή Σύμβουλος, MSc

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός θεωρούνται πλέον τεράστια κοινωνικά προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας.

- Τι είναι η ενδοσχολική βία σε τι συνίσταται το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού;

- Το παιδί θύτης, το παιδί θύμα και το παιδί θεατής. Ποια είναι η ψυχολογία πίσω από την αυλαία; Ποια είναι τα σημάδια του προβλήματος και πώς μπορώ να τα αναγνωρίσω;

- Ποιες είναι οι ψυχοκοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά που εμπλέκονται;

  • Με τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας
    Χριστοδούλου Κατερίνα, Ψυχολόγος , Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας, MA

- Συμμετοχή και συνεργασία σχολείου και οικογένειας στη διαμόρφωση υγιών σχέσεων

- Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας ως μέσο πρόληψης της ενδο-οικογενειακής βίας.

  • Θα ακολουθήσει παρουσίαση πραγματικών εμπειριών από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ας επιστρατεύσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, εκπαιδευτικοί και γονείς, ώστε να δημιουργήσουμε «Σχολεία από καρδιάς», που κλείνουν ερμητικά την πόρτα στον σχολικό εκφοβισμό και τη βία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση