Αντίο σε έναν σπουδαίο Λαμιώτη...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 10:14 Αντίο σε έναν σπουδαίο Λαμιώτη...

Η εκπληκτική συλλογή έργων του φιλότεχνου και συλλέκτη Τάκη Αθανασίου αποτελεί μια τεράστια και σπάνια πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο μας, που ελπίζουμε να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Αποχαιρετήσαμε χθες, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών, έναν σπουδαίο Λαμιώτη, μια χαρισματική προσωπικότητα, μια εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης μας, τον συμβολαιογράφο Δημήτρη Αθανασίου.

Έφυγε αθόρυβα από κοντά μας, αποτελώντας με τον σεμνό του βίο, την επαγγελματική του ευσυνειδησία και την ασίγαστη διάθεσή του για κοινωνική προσφορά, πρότυπο οικογενειάρχη, επιστήμονα και συνανθρώπου για όλους μας.

Ευπατρίδης, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών και συμμετείχε ενεργά στα κοινωνικά, πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα της πόλης μας.

Η μεγάλη του αγάπη για την τέχνη μας χάρισε μια σπάνια πολιτιστική κληρονομιά, που ο ίδιος λάτρευε ενόσω ζούσε.

Αναμφίβολα ο θάνατός του αφήνει ένα κενό στην κοινωνία της Λαμίας, όμως το πλούσιο έργο του και το στίγμα, που άφησε η ζωντανή του παρουσία ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μας θα αποτελούν ισόβια παρακαταθήκη για μας και την οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λαμιώτικης γης που τον σκεπάζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση