Λιτανεία για τον Άγιο Δημήτριο στη Λαμία - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 08:30 Λιτανεία για τον Άγιο Δημήτριο στη Λαμία - Δείτε εικόνες

Με άλογα και φιλαρμονική η περιφορά της εικόνας στο κέντρο της πόλης…

Παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας, ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, του Οσίου Βησσαρίωνος του Ἀγαθωνίτου, καθώς και της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στο κέντρο της πόλης της Λαμίας.

Την αρχιερατική πομπή συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων, μαζί με Ιππείς και μέλη, του Λυκείου των Ελληνίδων, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος και  του  Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδος, ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Η λιτανεία ακολούθησε τη διαδρομή από την οδό Παλαιολόγου, οδό Λεωνίδου, οδός Καποδιστρίου, όπου έξωθεν των Δικαστηρίων τελέσθηκε Αρχιερατική δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, οδός Λεωσθένους και επιστροφή στον Ιερό Ναό μέσω της οδού Παλαιολόγου. 

Επικεφαλής της πομπής, ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού και του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος με απόφαση του Σεβασμιωτάτου αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου.

Δείτε βίντεο από την Λιτανεία στο κέντρο της πόλης:

Παραβρέθηκαν στον όρθρο κι ακολούθησαν τη λιτανεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος με τον Αναπληρωτή του Θανάση Ντούζγο, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος και ο εορτάζων Δημήτρης Μπεσλεμές, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευθυμία Αργυροπούλου, η πρώην Βουλευτής Ελένη Μακρή, η Πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασιλική Δημητράντζου, ο Διοικητής Φρουράς Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης, ο Διοικητής του ΑΤ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σωτήρης Σκαρμούτσος και ο υποδιοικητής του Τμήματος Αστυνόμος Α’ Βαγγέλης Αλεξανδρής, ενώ τη Φιλαρμονική συνόδευσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Αργυρίου που επίσης σήμερα γιόρταζε.

Δείτε Φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση