Ο Πάρης το πιο αγαπημένο αδέσποτο της Λαμίας δεν είναι πια εδώ!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 09:02 Ο Πάρης το πιο αγαπημένο αδέσποτο της Λαμίας δεν είναι πια εδώ!

Από μικρό στους δρόμους είχε κερδίσει την αγάπη όλου του κόσμου…

Μια αγαπημένη ψυχούλα, ο Πάρης το αδέσποτο του κέντρου της Λαμίας, από την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 δεν είναι πια μαζί μας.

Όπως έγραψαν οι φίλοι του, είναι πλέον στον παράδεισο των σκύλων. Είχε προχωρημένη μορφή καρκίνου εξ' αιτίας του οποίου είχε αδυνατίσει και τις τελευταίες δέκα ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα το σκυλί να πονά.

Ευτυχώς σε αυτές τις τελευταίες στιγμές του, είχε βρει και πάλι ανθρώπους να τον φροντίσουν, ωστόσο δεν μπορούσε να σωθεί. Ήταν σίγουρα πάνω από 10 ετών, μπορεί και 12.

Το 2014, είχε ζήσει την περιπέτεια με το αναγκαστικό μάζεμα αδέσποτων από το κέντρο της πόλης, κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι όλα, ήρεμα, άγρια, υγιή και άρρωστα ζώα είχαν καταλήξει στο Κυνοκομείο.

Τότε είχα γράψει για τον «Πάρη το πιο αγαπημένο αδέσποτο της Λαμίας» μετά από επιστολή που μου είχαν στείλει οι φίλοι του και κάπως έτσι είχαμε καταφέρει να τον "ελευθερώσουμε". Οι φίλοι του έφτιαξαν και τη δική του σελίδα στο Facebook, φιλοξενώντας και την υπόλοιπη παρέα.

Ο Πάρης ανήκε σε μια γενιά αδέσποτων σκύλων, που άφησαν ιστορία στην πόλη. Όπως ο τετραπέρατος «Ομπάμα» το σκυλί που ακολουθούσε όλες τις πορείες ή ο «Μπρούνο» ή «αγαθός γίγαντας» που «έφυγε» τον Ιούλιο του 2020.

Τότε περίπου (το 2020) είχε εξαφανιστεί από τα γνωστά λημέρια και ο Πάρης, ο οποίος ξαναγύρισε όμως πολύ βαρύς και δυσκίνητος. Είχε προκαλέσει μάλιστα και τροχαίο στην οδό Υψηλάντη, ο ίδιος όμως δεν είχε πάθει τίποτα.

Κοινό χαρακτηριστικό των παραπάνω σκύλων, όπως και της μικρόσωμης σκυλίτσας που ακολουθούσε τον Πάρη από το 2014 (Αρχοντούλα τη λένε με ενημέρωσαν) είναι ότι δεν ήταν αδέσποτα, αλλά ανένταχτες καρδιές! Ναι, ήταν φιλικά με όλους, απολάμβαναν την φροντίδα, το φαγητό και γενικότερα τις περιποιήσεις από όλους μας, αλλά δεν έμεναν ποτέ σε ένα μέρος.

Αν και σκυλιά, είχαν κάνει την επιλογή τους σαν άνθρωποι. Θα μας λείψει ο Πάρης, όπως μας έλειψαν όλες αυτές οι αδέσποτες ψυχούλες...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση