Formula 1: Η FIA μίλησε, ένοχη η Red Bull - Ξόδεψε παραπάνω χρήματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 11:01 Formula 1: Η FIA μίλησε, ένοχη η Red Bull - Ξόδεψε παραπάνω χρήματα

Άγνωστη ακόμη η ποινή.

Η έρευνα της FIA για το ανώτατο όριο εξόδων των ομάδων για το 2021 ολοκληρώθηκε και τόσο η Red Bull όσο και η Aston Martin βρέθηκε ένοχη.

Ως όριο για τα έξοδα του 2021 είχαν οριστεί τα 145 εκατ. ευρώ, τα οποία ξεπέρασε κατά ένα μικρότερο ποσοστό του 5% η Red Bull.

Από την άλλη, η Aston Martin παραβίασε τη διαδικασία υποβολής των απαραίτητων εγγράφων.

Να σημειωθεί ότι ζήτημα υπήρξε και με την Williams, η οποία όμως συμμορφώθηκε άμεσα.

Η FIA ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι η εξέταση των οικονομικών εγγράφων των ομάδων ήταν μια μακρά και λεπτομερής διαδικασία, καθώς και ότι όλες παρείχαν την πλήρη υποστήριξή τους σε αυτήν καλή τη πίστει. Επιπλέον, ανέφερε ότι -βάσει του γεγονότος ότι το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του ορίου δαπανών- η Επιτροπή Ελέγχου του Ορίου Δαπανών της Ομοσπονδίας αρκέστηκε στα στοιχεία που παρείχαν οι ομάδες, και δεν προχώρησε σε εκτεταμένη έρευνα.

«Η Επιτροπή Ορίου Δαπανών [FIA Cost Cap Administration] εν συνεχεία καθορίζει τις ορθές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί σύμφωνα με τους Οικονομικούς Κανονισμούς σε ό,τι αφορά στην Aston Martin και τη Red Bull, και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε συνάρτηση με τους Κανονισμούς», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της Red Bull

H Red Bull Racing δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απάντησή της.

«Σημειώνουμε τα ευρήματα της FIA σχετικά με "περιορισμένης έκτασης παραβίαση των Οικονομικών Κανονισμών" με έκπληξη και απογοήτευση. 

Η κατάθεση των στοιχείων μας για το 2021 ήταν κάτω από το όριο δαπανών, συνεπώς πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή τα ευρήματα της FIA καθώς η πίστη μας παραμένει στο γεγονός ότι τα σχετικά κόστη είναι κάτω από το όριο δαπανών του 2021. 

Παρά τις εικασίες και τις θέσεις άλλων, υφίσταται φυσικά με διαδικασία σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA την οποία με σεβασμό θα ακολουθήσουμε καθώς θα εξετάζουμε όλες τις επιλογές που έχουμε διαθέσιμες».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για το ποια ακριβώς θα είναι η τιμωρία της Red Bull, αλλά το πιθανότερο είναι να της επιβληθεί πρόστιμο.

Πηγή: FIA

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση