Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανίλ Μεντβέντεφ 2-1: «Επική» νίκη και «βήμα» πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 09:47 Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανίλ Μεντβέντεφ 2-1: «Επική» νίκη και «βήμα» πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε μετά από… επική “μονομαχία” με 2-1 σετ [6-3, 6-7(11), 7-6(1)] τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο δεύτερο παιχνίδι του Red Group του ATP Finals και θα δώσει πλέον “τελικό” πρόκρισης με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Με εξαιρετικό πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς πήρε το προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά παρότι κράτησε το σερβίς του και στο δεύτερο σετ, χρειάστηκε να παίξει ένα φοβερό τάι μπρέικ, το οποίο κέρδισε στα… σημεία ο Μεντβέντεφ. Με την ψυχολογία υπέρ του, ο Ρώσος έκανε πρώτος μπρέικ στο τρίτο σετ και σέρβιρε για τη νίκη, αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε… μέταλλο νικητή, πέτυχε το μπρέικ και έκλεισε το σετ και το ματς με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο τάι μπρέικ, στο οποίο και επικράτησε με σκορ 7-1.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και κατάφερε να κάνει το μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Μεντβέντεφ για να φθάσει εύκολα στο 3-0. Με εξαιρετικό σερβίς και άψογα τελειώματα στο φιλέ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν αντιμετώπισε στη συνέχεια κανένα πρόβλημα στο πρώτο σετ και χωρίς να “απειληθεί” ουσιαστικά, έκλεισε το πρώτο σετ με 4-3, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0 στο ματς.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς κράτησε και πάλι εύκολα το σερβίς του, αλλά έχασε δύο ευκαιρίες να βρει μπρέικ πόιντ σε σερβίς του αντιπάλου του και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί οι δύο τενίστες έδωσαν μεγάλη “μάχη” και ο Τσιτσιπάς “έσβησε” μίνι μπρέικ του Ρώσου, αλλά τελικά “λύγισε” με 13-11 και ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε με 7-6, σε 1-1 σετ.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου ο Μεντβέντεφ βρήκε τριπλό μπρέικ πόιντ στο πέμπτο γκέιμ και έκανε το μπρέικ για να πάρει προβάδισμα νίκης στο ματς. Ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε και “πάλεψε” για ένα δικό του μπρέικ, το οποίο ήρθε τελικά στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Ρώσος σέρβιρε για τη νίκη, αλλά ο Στέφανος είπε “όχι”, έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ και εκεί “διέλυσε” τον αντίπαλό του με 7-1. Έκλεισε έτσι το σετ με 7-6 και το ματς με 2-1 σετ, πανηγυρίζοντας μία σημαντική νίκη, που τον φέρνει σε τελικό πρόκρισης κόντρα στον Ρούμπλεφ.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση