Έρχονται βαριές ποινές για τον Παναθηναϊκό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 11:24 Έρχονται βαριές ποινές για τον Παναθηναϊκό

Πολύ βαριά τιμωρία περιμένει τον Παναθηναϊκό μετά τα γεγονότα που συνέβησαν απόψε στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά οι πράσινοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το Άρθρο 25 του κανονισμού που προβλέπει ποινή τριών αγωνιστικών, πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση δύο βαθμών, η οποία θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού τα επεισόδια έγιναν σε αγώνα playoffs.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το άρθρο 25:

ΑΡΘΡΟ 25: ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών, επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα.

Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ

πηγή: apexsports.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση