Ο Δημήτρης Μάρκος πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 09:31 Ο Δημήτρης Μάρκος πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ

Ο Δημήτρης Μάρκος πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο πραγματοποιώντας πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών του Δουβλίνο.

Συγκεκριμένα ο Μάρκος με 1:46.65 έσπασε το ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου που ήταν 1:46.94 το 2022.

Παράλληλα ο 22χρονος Έλληνας κολυμβητής έκλεισε θέση και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, το 2024, καθώς έπιασε το όριο (1:47.06), ενώ άγγιξε και την Ολυμπιακή πρόκριση (1:46.26 το όριο).

Μάλιστα ο Μάρκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο ιστορικό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (Κ23).

Για την ιστορία ο νεαρός αθλητής πραγματοποίησε μια καταπληκτική κούρσα και με ένα τρομερό ξεπέταγμα στο φινάλε, άφησε πίσω του και τους δυο Αμερικανούς Πάτρικ Σέιμον (1:47.27) και Άαρον Σέικελ (1:47.35).

Το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Γιαν Λε Γκοφ (1:47.85) και το χάλκινο ο Ισραηλίνος Εϊτάν Μεσίτριτ (1:48.01).

 «Ήταν μια φανταστική κούρσα για μένα. Τη χάρηκα ιδιαίτερα τόσο για την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για τον χρόνο μου, που είναι ρεκόρ. Ήταν πολύ καλός ο ανταγωνισμός και στο τέλος εκμεταλλεύτηκα την καλή αγωνιστική μου κατάσταση και νίκησα» ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Μάρκος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση