Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 08:26 Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Μίλτος Τεντόγλου από χρυσάφι! Με ένα τρομερό άλμα στην τελευταία του προσπάθεια, ο Έλληνας σούπερ σταρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βουδαπέστη, γράφοντας ιστορία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθέναν. Μίλησε στο τέλος και σόκαρε τον μεγάλο του αντίπαλο Πίνοκ, με ένα απίστευτο άλμα στα 8.52μ.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε ιστορία, καθώς έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί.

 

 

“Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο”, είχε δηλώσει ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την αναχώρηση του για τη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθη φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Ο ανίκητος Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο μήκος, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και τα λεγόμενα του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους. Για να το καταφέρει, όμως, χρειάστηκε να κάνει έναν τρομερό αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με ένα τρομερό πρώτο άλμα στα 8.50μ. κατάφερε να βάλει τις βάσεις για ένα μετάλλιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 8.60μ. και φετινή καλύτερη επίδοση στα 8.41μ., “πέταξε” στο πρώτο του άλμα, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη, καθώς και ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ, πήδηξε κι αυτός 8.50μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του, την ώρα που ο Πίνοκ είχε 8.40μ. στο πρώτο του άλμα, με αποτέλεσμα ο Τζαμαϊκανός να υπερισχύει του Έλληνα πρωταθλητή στην ισοβαθμία.

Στο τρίτο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8.39μ., ενώ ο Τζαμαϊκανός ήταν άκυρος, διατηρώντας, πάντως, το προβάδισμα που είχε για ένα εκατοστό.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος και στην τέταρτη προσπάθεια του, ενώ ο Πίνοκ έκανε προσπάθεια στα 8.03μ.

Στην πέμπτη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8.30μ., παραμένοντας δεύτερος και όλα κρίθηκαν – ως συνήθως – στο τελευταίο του άλμα.

Στην τελευταία του προσπάθεια, ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου έκανε και πάλι το θαύμα του. Πήδηξε στα 8.52μ. και ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό, αγκαλιάζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Πίνοκ πήδηξε 8.32μ. στην τελευταία του προσπάθεια, με τον Τεντόγλου να γράφει ιστορία και να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής!

Η κατάταξη του τελικού:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52
Γέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.50
Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8.27μ.
Κάρεϊ ΜακΛέοντ (Τζαμάικα) 8.27
Ζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.05
Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8μ.
Ραντέκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.98μ.
Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.94μ.
Αλεχάντρο Παράδα (Κούβα)7.86μ.
Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 7.62
Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία)
Τζέσγουϊν Άλντριν (Ινδία)

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση