Ιωαννίδης και Σπόραρ «υπέγραψαν» τον «πράσινο» θρίαμβο! Ο Παναθηναϊκός «γονάτισε» την Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα του Europa League

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 22:04 Ιωαννίδης και Σπόραρ «υπέγραψαν» τον «πράσινο» θρίαμβο! Ο Παναθηναϊκός «γονάτισε» την Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα του Europa League

«Πράσινος» ευρωπαϊκός θρίαμβος στο ΟΑΚΑ. 13 χρόνια μετά την τελευταία του νίκη σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο… ύψος των περιστάσεων και επικράτησε της Βιγιαρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (2-0). Τα σέντερ φορ του, Ιωαννίδης και Σπόραρ, του έδωσαν το «τρίποντο» στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Το ΟΑΚΑ «σείστηκε» για τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Η Βιγιαρεάλ «υποκλίθηκε» στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, χάνοντας με 2-0 στην πρεμιέρα του Europa League, με τους δυο επιθετικούς της ομάδας, Ιωαννίδη και Σπόραρ να βάζουν την… υπογραφή τους σε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. Τρομερό ματς για τους γηπεδούχους έκανε ο Έλληνας επιθετικός, όπως και οι Παλάσιος και Κώτσιρας!

Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου του Europa League, η Ρεν έστησε «πάρτι» με καλεσμένη την Μακάμπι Χάιφα, την… φιλοδώρησε με τρία γκολ (3-0).

Το ματς

Η Βιγιαρεάλ πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορήσει με… ηρεμία την μπάλα και είχε αρκετές στιγμές που προσπάθησε να «χτίσει» -με καλή κυκλοφορία- μια επιθετική προσπάθεια. Το «τριφύλλι» προσπάθησε κυρίως να επιτεθεί με μακρινές μπαλιές

Με το πέρας του δεκάλεπτου, ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανεβάζει «στροφές», αλλά η Βιγιαρεάλ κατάφερε πολύ γρήγορα να κυριαρχήσει και πάλι στο χώρο του κέντρου (ο Τσέριν έδειξε να μην έχει «μπει» στον αγώνα) και να περάσει ξανά σε θέση επίθεσης. >Στο 18’ οι Ισπανοί έφυγαν στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Μοράλες έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Το ματς πάντως παρέμεινε «κλειστό» και δεν πήρε καλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει μπαλιές προς τις πτέρυγές του, αλλά η Βιγιαρεάλ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι Ισπανοί είχαν καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το «τριφύλλι» ήταν αυτό που βρήκε τη φάση που έψαχνε κι έφτασε στο 1-0. Στο 38’ ο Κώτσιρας έκανε «ποδιά» σε αντίπαλο και την κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, ο Έλληνας επιθετικός βγήκε φάτσα με το τέρμα αλλά από πλάγια θέση, ο Ρέινα έκανε την έξοδο και ο φορ των «πρασίνων» «τσίμπησε» την μπάλα και σκόραρε!

Η Βιγιαρεάλ μπήκε επιθετικά στην επανάληψη, κάνοντας τις επιθετικές της προσπάθειες κυρίως από τα δεξιά. Ο Παναθηναϊκός πιέστηκε αρκετά, αλλά ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που τον βοήθησε να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη στιγμή και να τον ανεβάσει ψηλά. Μάλιστα, το «τριφύλλι» έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 53’. Ο Παλάσιος έκανε το σουτ από τα όριαο της μεγάλης περιοχή με τον Ρέινα να αποκρούει. Εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς που έκανε νέο σουτ με την άμυνα της Βιγιαρεάλ να κόβει τη μπάλα.

Για αρκετά λεπτά, ο Παναθηναϊκός έδειξε να διαχειρίζεται πολύ καλά το ματς (Παλάσιος και Κώτσιρας έδειχναν να βρίσκονται… παντού). Η Βιγιαρεάλ όμως προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές, την ώρα που το «τριφύλλι» έδειξε να βγάζει κούραση. Στο 69’ ήρθε η σειρά των γηπεδούχων να «φρεσκάρουν» την 11άδα τους, βάζοντας στο ματς Σπόραρ και Βιλένα στις θέσεις των Ιωαννίδη και Μαντσίνι.

Αν και η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε πανικό στις κινήσεις του και τελικά έφτασε στο 2-0. Στο 78’, δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, ο Σπόραρ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ρέινα!

Το ματς κύλησε προς τη λήξη του, με τον Βιλενα να σουτάρει ελάχιστα άουτ στο 89′ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, τον Μάγκνουσον να μην μπορεί εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της Βιγιαρεάλ και τους περίπου 63.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να “αποθεώνουν” τους παίκτες αλλά και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση