Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα: Μετά την αρχική άρνηση, τα ΜΑΤ πάνε στη Λεωφόρο για το ματς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 18:40 Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα: Μετά την αρχική άρνηση, τα ΜΑΤ πάνε στη Λεωφόρο για το ματς Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Νωρίτερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη, οι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αρνηθεί να μεταβούν έξω από το γήπεδο

Με αστυνομική παρουσία εντός και εκτός γηπέδου θα διεξαχθεί ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα για το Europa League, καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ πείστηκαν, τελικά, να μεταβούν στη Λεωφόρο.

Νωρίτερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη, είχαν αρνηθεί να μεταβούν στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διμοιρίες που επρόκειτο να λάβουν θέση έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είχαν σταματήσει στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Κηφισίας, αρνούμενες να μεταβούν στο γήπεδο.

Στη συνέχεια πήραν εντολή να επιστρέψουν στην έδρα τους, αντί να μείνουν σε απόσταση, όπως ζητούσαν, για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αρχική απόφαση των διμοιριών των ΜΑΤ ήταν αυθόρμητη και όχι προειλημμένη. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως οι αστυνομικοί δεν είχαν την ψυχολογία να μεταβούν τόσο σύντομα σε παρόμοιο χώρο, με αυτόν που πριν από μερικές ημέρες τραυματίστηκε σοβαρά ο συνάδελφός τους, ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου είχε συνάντηση με επικεφαλής διμοιριών των ΜΑΤ, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στον Ρέντη. Στη συνάντηση το κλίμα ήταν «ηλεκτρισμένο», με τους αστυνομικούς να επαναλαμβάνουν ότι δεν είναι δουλειά τους να παρευρίσκονται στα γήπεδα.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, έχουν υποστηρίξει, πραγματοποιώντας και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ότι πρέπει να φύγει από πάνω τους το «βάρος» της φύλαξης των γηπέδων και να ανατεθεί στις ομάδες.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο πρόσφατο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, υπάρχει ειδικό άρθρο (80) που προβλέπει τη θέσπιση μπόνους-ειδικής αποζημίωσης για τους αστυνομικούς που θ' αναλάβουν τα μέτρα φύλαξης σε αθλητική δραστηριότητα.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση