Πλειστηριασμοί: «Χάνω το σπίτι μου για ένα επισκευαστικό δάνειο» – Η απόγνωση ενός συνταξιούχου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 21:29 Πλειστηριασμοί: «Χάνω το σπίτι μου για ένα επισκευαστικό δάνειο» – Η απόγνωση ενός συνταξιούχου Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τον εφιάλτη που ζει περιγράφει ένας συνταξιούχος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Σε κατάσταση απόγνωσης εξιστορεί πώς έφτασε στο σημείο να τον «πλακώσουν» οι δόσεις ενός επισκευαστικού δανείου που είχε πάρει.

Όπως θα πει ο ίδιος, θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια για το μικρό του σπίτι, προκειμένου να μην ξεσπιτωθεί έπειτα από πλειστηριασμό. Μιλώντας στον ρεπόρτερ του MEGA για την εκπομπή Live News, Άγγελο Λαμπίδη, θα πει τη δική του απόγνωση για ένα δάνειο που έγινε θηλιά στον λαιμό του.

«Άρχιζαν να έρχονται τα ειδοποιητήρια. Είχαμε πέντε χιλιάρικα τον μήνα. Αυτά ήταν τα λεφτά μας, μετά βγήκα στη σύνταξη», είπε.

«Είχαμε τη ΔΕΗ και το νερό με διακανονισμό. Πήραμε δανεικά και πληρώσαμε. Τώρα βάλθηκαν να μου πάρουν το σπίτι», συμπλήρωσε.

«Ήμουν πολύ σωστός με τις υποχρεώσεις μου. Είχα δώσει 80.000 ευρώ μέχρι το 2011, μετά βγήκα σε σύνταξη κι επειδή αργούσε να δώσει το κράτος χρήματα, αδυνατούσα να πληρώσω τις δόσεις μου», είπε στο MEGA δανειολήπτης.

Τώρα θα πει πως μπροστά στον κίνδυνο των funds θέλει μία δεύτερη ευκαιρία, αλλιώς κινδυνεύει να μείνει ξεσπιτωμένος.

Πλειστηριασμοί: «Δεν θέλω να μου τα χαρίσουν, θέλω να τα πληρώσω»

Στο MEGA μίλησε ο κ. Κώστας, ο οποίος το 2004 είχε πάρει σπίτι με δάνειο και δεν κατάφερε να το ξεπληρώσει όταν ήρθε η κρίση.

«Δεν θέλω να μου τα χαρίσουν, θέλω να τα πληρώσω βάσει των δυνατοτήτων μου. Μακάρι να είχα λεφτά, θα το εξοφλούσα εδώ και χρόνια. Έχω παιδί με 80% αναπηρία, δεν το σκέφτονται;», είπε.

Το χρέος του από 18.000 ευρώ έφτασε τα 40.000 ευρώ, με τον ίδιο να δηλώνει στην κάμερα του MEGA πως όλη αυτή η κατάσταση τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά και δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

",

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση