Φράχτης στον Έβρο: Ανοίγει ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση -Φρένο στην τροπολογία Παπαδημούλη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 18:24 Φράχτης στον Έβρο: Ανοίγει ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση -Φρένο στην τροπολογία Παπαδημούλη

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν αμέσως κονδύλια για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών στα σύνορα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο.

Ουσιαστικά, μπαίνει πλέον «φρένο» στην περίφημη «τροπολογία Παπαδημούλη», η οποία είχε περάσει στις 29 Μαρτίου, προκειμένου να μη χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή φραχτών στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πλέον, το θέμα θα τεθεί ξανά υπό επεξεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λαμβάνοντας υπ' όψιν το υπάρχον κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ και όχι αυτό με την προηγούμενη διατύπωση της «τροπολογίας Παπαδημούλη».

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής σήμερα, στην ψηφοφορία για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον Προϋπολογισμό του 2024 - Τμήμα III», υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα, με 322 ψήφους υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές, με την παράγραφο 49 που περιλαμβάνει τη λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη» να καταπίπτει και να τροποποιεί την παράγραφο 23 του κειμένου που είχε διαμορφωθεί με πρωτοβουλία των σκιωδών εισηγητών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, της ευρωομάδας του Εμανουέλ Μακρόν Renew Europe και των Πρασίνων.

Ασημακοπούλου: Κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου σε ανάρτησή της στο Τwitter αναφέρει:

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε μια ηχηρή απάντηση, καθώς κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών. Συνεχίζουμε, για την Ελλάδα».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση