Πρόγραμμα και ψηφοδέλτιο Επικρατείας σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 10:22 Πρόγραμμα και ψηφοδέλτιο Επικρατείας σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Στροφή προς τον ρεαλισμό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις «βόμβες» Βαρουφάκη που τίναξαν στον αέρα την προοδευτική κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με το ΜεΡΑ25.

Μάλιστα υποστήριξε πως μπορεί να βγουν τα κουκιά καθώς το 2019 τα δυο αυτά κόμματα έφταναν μαζί το 40%, οπότε με τη φθορά της ΝΔ μπορούν να φτάσουν στο 45%-46% και να γίνει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Βέβαια επέμεινε πως αν δεν βγαίνουν τα κουκιά, θα πρέπει το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητώντας ψήφο ανοχής ωστόσο είναι φανερό πως το προσκλητήριο για την προοδευτική διακυβέρνηση «κάηκε» από την αρχή σχεδόν της προεκλογικής περιόδου.

Ήταν τόσο δε ηχηρό το «απεταξάμην» για τον Γιάνη Βαρουφάκη, που δεν άφησε την παραμικρή χαραμάδα για συνεργασία. Άλλωστε στην Κουμουνδούρου βλέπουν την προσπάθεια του πρωθυπουργού να επαναφέρει τον «μπαμπούλα» του 2015 και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κόψουν «εν τη γενέσει», κάθε τέτοιο σενάριο που δεν αφορά όπως χαρακτηριστικά λένε τη σημερινή πραγματικότητα.

«Συμβόλαιο για την αλλαγή» και Επικρατείας

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παρουσίασαν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες θα δοθεί σήμερα με την γνωστοποίηση του κυβερνητικού  προγράμματος της Κουμουνδούρου.

«Το συμβόλαιο για την αλλαγή» θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε μεγάλη εκδήλωση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς επίσης και το πρόγραμμα των πενήντα πρώτων ημερών εφόσον κερδίσει τις εκλογές, με τα νομοσχέδια και τις κινήσεις που θα κάνει στην οικονομία για την καταπολέμηση της ακρίβειας και ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση αλλά και σε άλλους τομείς.

Μέσα στο πρόγραμμα θα υπάρχουν μεταξύ άλλων στοχευμένα μέτρα για την αύξηση του εισοδήματος όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, 10% αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, θέσπιση ενιαίου αφορολόγητου για όλους στα 10.000 ευρώ,  κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η απόδοση αναδρομικών και 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους.

Αύριο θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους εκλεκτούς του Αλέξη Τσίπρα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για το οποίο είναι σίγουροι, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Πόπη Τσαπανίδου και ο καθηγητής Ιατρικής στο Harvard Όθωνας Ηλιόπουλος. Ακόμα ακούγονται τα ονόματα της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα, της Λούκας Κατσέλη, του δικηγόρου Διονύση Τεμπονέρα, της πρώην υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, της Ζωρζέτας Λάλη με θητεία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Αλέκου Φλαμπουράρη στην τελευταία τιμητική θέση. Το Σάββατο θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα για τις υπόλοιπες θέσεις που έχουν μείνει κενές σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες.

Χθες έκλεισε μια από αυτές με την γνωστή επιδημιολόγο Αθηνά Λινού θέλοντας όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει βάρος στη δημόσια υγεία, η οποία κατεβαίνει στον Βόρειο Τομέα με ισχυρούς αντιπάλους καθώς στο ίδιο ψηφοδέλτιο μετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Σκουρλέτης και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση