Τσίπρας στο ΚΡΗΤΗ TV: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 18:04 Τσίπρας στο ΚΡΗΤΗ TV: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη τους χειρισμούς του στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΡΗΤΗ TV.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα. Λέει ψέματα ότι με είχε ενημερώσει για οτιδήποτε προεκλογικά και είναι πολύ κρίσιμο κάποιος που ήταν τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός και θέλει να ξανακερδίσει τις εκλογές και να είναι και τα επόμενα χρόνια για να διαχειριστεί ευαίσθητα εθνικά θέματα, να λέει ψέματα και να θέλει να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική αρένα τέτοιου είδους ζητήματα τα οποία θα βρει μπροστά όποια κι αν είναι η κυβέρνηση την επόμενη μέρα, όποιος και να είναι ο πρωθυπουργός θα τα βρει μπροστά του, είτε είμαι εγώ είτε είναι αυτός», είπε, ενώ παρέπεμψε σε συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην οποία όπως ανέφερε, «αναρωτήθηκε αν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Θράκη είχαν ψηφίσει τη Ν.Δ θα γινόταν αυτή η φασαρία σήμερα».

Υπενθύμισε, δε, ότι «η κ. Μπακογιάννη, η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, πήγε στη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει τη μειονότητα τη μουσουλμανική λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε τέσσερα δύσκολα χρόνια», σχολιάζοντας πως «αυτό ήταν ένα μήνυμα όχι μόνο στην μειονότητα, αλλά σε κάθε κοινωνική ομάδα που ενδεχομένως να έχει άλλη άποψη την επόμενη μέρα από την άποψη του καθεστώτος, γιατί καθεστώς θέλουνε να επιβάλουμε, κομματικό και οικογενειακό».

«Η κ. Μπακογιάννη το 2012 κατέβηκε στις εθνικές εκλογές, πήρε πανελλαδικά 2,5% και πήρε στη Ροδόπη 18%, στον Ίασμο 70 %. Τι είχε κάνει συμφωνία με τον Ερντογάν; Ήταν εθνική εξαίρεση; Είναι ντροπή. Αυτά είναι ντροπή να λέγονται», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε με αφορμή την αποκάλυψη για υποψήφιο της ΝΔ που δηλώνει «Τούρκος της δυτικής Θράκης» ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι υποκριτής και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα» ενώ τον κατηγόρησε ότι ευθύνεται για αποσπασματική διαρροή στον Τύπο άκρως απόρρητων ενημερωτικών δελτίων της ΕΥΠ για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα.

«Είναι αυτή στάση σοβαρότητας και εθνικής ευθύνης από κάποιον που διαχειρίζεται και θα διαχειριστεί αν ξαναγίνει πρωθυπουργός κρίσιμα εθνικά θέματα; Είναι αυτή στάση εθνικής ευθύνης; Και τι ακριβώς ζητάει από μένα να κάνω; Να δημιουργήσω μείζονα θεσμική και εθνική κρίση; Δηλαδή να βγω και να πω ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες πολίτες των οποίων η κρίση τους δεν είναι ελεύθερη και εσείς Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας, που υπερψηφίστε αυτούς τους υποψήφιους, εγώ τους αφαιρώ, διότι κρίνω ότι η δική σας κρίση είναι χειραγωγούμενη;

Και να το πω αυτό και να το πράξω δημιουργώντας πολιτειακή κρίση, θεσμική κρίση, κοινωνική ενδεχομένως κρίση και αστάθεια σε μια ευαίσθητη περιοχή, αλλά και εθνική κρίση. Αυτό μου ζητάει να κάνω; Τόσο ανεύθυνος είναι; Και γιατί τα κάνει όλα αυτά; Για να κερδίσει 15 χιλιάδες ψήφους παραπάνω, για να μην υπάρχει κανένα μέρος του εκλογικού χάρτη με άλλο χρώμα, πέραν του κόμματός του; Αυτή η αλαζονεία, αυτή η έπαρση θα είναι που θα δούμε την επόμενη μέρα; Αυτή την έπαρση θα επικροτήσουμε, απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, κι είναι άθλια και απαράδεκτη αυτή η στάση, αλλά είναι απαράδεκτη και η στάση των ίσων αποστάσεων», πρόσθεσε, κατηγορώντας για ίσες αποστάσεις τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, Νίκο Ανδρουλάκη. Εξέφρασε δε την άποψη ότι «αν επαναληφθούν οι συσχετισμοί της 21ης Μαΐου», «το μήνυμα θα είναι πολύ σκληρό, προφανώς όχι για τη μουσουλμανική μειονότητα, γιατί εκεί όλα γίνονται για τις ψήφους, θα είναι πολύ σκληρό το μήνυμα για κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «άθλιο σχέδιο από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήταν εκείνες τις ημέρες πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και διοχέτευσε αποσπασματικά στοιχεία από αυτά τα έγγραφα, προκειμένου να στήσει το πολιτικό του παιχνίδι», σχολιάζοντας ότι, «δεν του κάνει εντύπωση», γιατί «η ΕΥΠ επί των ημερών του είχε γίνει μια προσωπική υπηρεσία πληροφοριών και παρακολουθούσε μέσω του predator το μισό πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς του – και ο ίδιος έβλεπε προφανώς τα σημειώματα του τι λέγανε – παρακολουθούσε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων».

Απαντώντας σε ερώτηση, αν «ο κ. Μητσοτάκης έκανε το θεσμικό ατόπημα και τα έστειλε ως πρόεδρος της ΝΔ και όχι ως πρωθυπουργός», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε αποχωρήσει ακόμη από το Μέγαρο Μαξίμου, εντούτοις 48 ώρες μετά το αποτέλεσμα – ας το πούμε έτσι – ήταν “υπηρεσιακός πρωθυπουργός” κι αυτός μέχρι να ορκιστεί ο επόμενος. Επέλεξε να το πράξει αυτό χωρίς να κάνει το αυτονόητο. Να ζητήσει από τον διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι πιο λογικό; Δεν έπραξε όμως αυτό. Έστειλε έναν φάκελο – ο οποίος θα μπορούσε να είχε παραπέσει στον δρόμο – με ένα άκρως απόρρητο ενημερωτικό δελτίο, το οποίο το έστειλε σε εμένα και λίγες ημέρες μετά – επαναλαμβάνω, προσέξτε και έχει σημασία γιατί το λέω – αποσπασματικά μέρη του είδαμε να δημοσιεύονται. Γιατί υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση