Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023: Πότε θα ανακοινωθούν βαθμολογίες και βάσεις εισαγωγής

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 12:30 Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023: Πότε θα ανακοινωθούν βαθμολογίες και βάσεις εισαγωγής

Τελειώνει τις επόμενες μέρες η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2023, καθώς θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ δεν θα αργήσουν πολύ να ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής.

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα προς το τέλος της.

Πιο αναλυτικά, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού των Πανελληνίων Εξετάσεων και έτσι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της επικράτειας.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας –results.it.minedu.gov.gr-, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Επόμενο βήμα για όσους έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις, είναι η συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Αυτό που αλλάζει φέτος, είναι ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, αντί δύο. Πιθανότατα, η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ θα είναι ανοικτή στις αρχές Ιουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των υπεύθυνων στο υπουργείο Παιδρείας, εκτός απροόπτου, στο διάστημα 26-28 Ιουλίου 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ από τις Πανελλήνιες 2023.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση