Σπύρος Μπιμπίλας: Ο πρώτος ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 10:59 Σπύρος Μπιμπίλας: Ο πρώτος ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής στην Ελλάδα.

Την πλειοψηφία των βουλευτικών εδρών κατάφερε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Με καταμετρημένο το 99,61% των ψήφων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,55%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει ποσοστό 17,84%, εκλέγοντας 158 και 48 βουλευτές αντίστοιχα.

Η συμμετοχή στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ήταν ιστορικά χαμηλή, καθώς σχεδόν το 50% του εκλογικού σώματος δεν προσήλθε για να ψηφίσει.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023:

Νέα Δημοκρατία: 40,55% - 158 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 17,84% - 48 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 11,85% - 32
ΚΚΕ: 7,69% - 20
Σπαρτιάτες: 4,64% - 12
Ελληνική Λύση: 4,44% - 12
Νίκη: 3,69% - 10
Πλεύσης Ελευθερίας: 3,17% - 8

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο πρώτος ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ βουλευτής

Το απαραίτητο ποσοστό για να εισέλθουν στη βουλή κατάφεραν να συγκεντρώσουν τρία ακροδεξιά κόμματα. Οι Σπαρτιάτες μαζί με την Ελληνική Λύση και το κόμμα ΝΙΚΗ, συγκροτούν τον ακροδεξιό πόλο, αντλώντας κοινό από τους πρώην ψηφοφόρους της ΧΑ, από τους υπερπατριώτες, υπερορθόδοξους συντηριτικούς και τις εθνικιστικές δεξαμενές, σχηματοποιώντας μια ηχηρή μειοψηφία που θα φέρει πολλά ζητήματα οπισθοδρομικής υφής, στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή κατάφερε να εισέλθει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καταλαμβάνοντας 8 έδρες, εκλέγοντας μεταξύ άλλων και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό ANTIVIRUS, το 2021, ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει:

«Πάντα πίστευα πως είμαι ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος, που έχω δικαίωμα να ερωτευτώ το άτομο που αγαπώ. Φυσικά και προσδιορίζομαι ως ΛΟΑΤ+, είμαι μέσα σε αυτή την κοινότητα και γι΄αυτό μάχομαι και για τα δικαιώματά της. Όπως μάχομαι και για τα δικαιώματα, όλων των κοινοτήτων που περιθωριοποιούνται…»

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2021, αποτέλεσε το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που συμμετείχε σε κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση