Δις ισόβια στον 53χρονο που πάτησε και σκότωσε δύο ανθρώπους με το αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 23:07 Δις ισόβια στον 53χρονο που πάτησε και σκότωσε δύο ανθρώπους με το αυτοκίνητο

Τα δύο θύματα έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο του 2022 στη Μονεμβασιά όταν ο 53χρονος τους χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Σήμερα Τρίτη (27/6) ολοκληρώθηκε η ποινική δίκη σε πρώτο βαθμό, στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Τριπόλεως.

Η βαρύτερη από τις κατηγορίες για τον 53χρονο ήταν για ανθρωποκτονία κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η απόφαση ήταν ομόφωνη: Ισόβια κάθειρξη για κάθε μια ανθρωποκτονία, δηλαδή δις ισόβια.

Επίσης, του επιβλήθηκε και ποινή 3 ετών και 3 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη κατά συρροή και απείθεια. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση…

Ο δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων, είπε μεταξύ άλλων στο Spartanews:

«Αποδείξαμε στο δικαστήριο ότι ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι ήταν σε ψυχωσικό επεισόδιο… και ήταν υπό το φάσμα μειωμένου καταλογισμού, ήταν αίολος και σαθρός».

Τότε, ο 53χρονος που παρέσυρε τους δύο 77χρονους, είχε πει στους αστυνομικούς ότι για όλα ευθύνεται η χρήση της κορτιζόνης που έκανε.

«Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω τι συνέβη και με οδήγησε εκεί. Ξέρω ότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της κορτιζόνης που έκανα την πρώτη δόση την Μεγάλη Παρασκευή. Έκανα ένεση κορτιζόνης για να ξεπεράσω τους πόνους στη μέση. Η ένεση που έκανα με βοήθησε με τους πόνους στη μέση… Η κατάσταση αυτή που έζησα μου δημιούργησε διάφορα συναισθήματα, χαρά, πίεση, λίγη τρέλα».

Και συνεχίζοντας είπε περιγράψει:

«Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο, να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, είχε κολλήσει το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζανε: Σταμάτα το αμάξι, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι. Από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάμαι, θυμάμαι ότι κάπου σταμάτησα», είπε ο δράστης και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα τραγικό γεγονός. Μου λένε ότι παρέσυρες τον έναν 200 μέτρα και τον άλλον 300 μέτρα. Δεν θυμάμαι. Ξέρω κι εγώ; Τι να πω;».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση