Ανδρέας Λοβέρδος: Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του - «Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 14:06 Ανδρέας Λοβέρδος: Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του - «Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του»

Ραγδαίες εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ με την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από όλα τα όργανα.  Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι οι λόγοι είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσε αναλυτικά σε εμπιστευτική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν γνώριζαν τις προθέσεις του κ. Λοβέρδου, ούτε υπήρξε επικοινωνία με τον ίδιο νωρίτερα.   Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος «η επιστολή έφθασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ 10 λεπτά μετά τις ανακοινώσεις Λοβέρδου». Επίσης, σημειώνουν ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν, ο κ. Λοβέρδος έδινε τη μάχη του, προεκλογικά, στον βόρειο τομέα Αθηνών και σήμερα κάνει λόγο για πολιτικές διαφωνίες.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι, επίσης, από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον πρόεδρο του Κινήματος», επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος, χωρίς ωστόσο να τους δημοσιοποιεί.

«Εύχομαι στον πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: Η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ’ όλα είναι πεντακάθαρη», προσθέτει ο κ. Λοβέρδος.

Δεύτερη φορά που αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη ήταν το 2012. Εκείνη την περίοδο δημιούργησε τον δικό του πολιτικό φορέα, την Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΥ). Τότε, με παρέμβασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενημερώνοντας εγγράφως τον Πρόεδρο της Βουλής. Τον Απρίλιο του 2013 ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, το οποίο συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014 στον συνασπισμό κομμάτων Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη.

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση