Έγκλημα στην Εφύρα: Όλα τα στοιχεία «δείχνουν» τον αδελφό – «Δεν μπορούσε να τον βλέπει»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 10:48 Έγκλημα στην Εφύρα: Όλα τα στοιχεία «δείχνουν» τον αδελφό – «Δεν μπορούσε να τον βλέπει»

Χθες, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η υπόθεση του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε τον Σεπτέμβριο του 2022 την Ηλεία εξιχνιάσθηκε και ακολούθησε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας η άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός εκ των αδερφών του θύματος.

Με τον πλέον τραγικό τρόπο αλλά και … αναμενόμενο τρόπο φτάνει στο τέλος του το θρίλερ της δολοφονίας του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα, δέκα ολόκληρους μήνες μετά.

Χθες, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η υπόθεση του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε τον Σεπτέμβριο του 2022 την Ηλεία εξιχνιάσθηκε και ακολούθησε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας η άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός εκ των αδερφών του θύματος.

Οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την αποτρόπαια αδελφοκτονία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέδωσαν στην Εισαγγελέα μια πλήρη, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη επιστημονικά δικογραφία, με όλα εκείνα τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του μοναδικού υπόπτου, καταφέρνοντας να στοιχειοθετήσουν, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο 71χρονος μάλιστα, ήταν αυτός που, όπως προέκυψε από μαρτυρικές καταθέσεις, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βρέθηκε εξ ‘ αρχής στον τόπο του εγκλήματος, στο διάστημα από τις 22:40( σ.σ. ώρα που το θύμα ήταν ζωντανό) έως και  22:57, την ώρα που κάλεσε τις Αρχές, ειδοποιώντας πως ο 68χρονος αδερφός του πέθαινε.

Αυτό μαρτυρά πως ο κατηγορούμενος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπήκε στην οικία του θύματος, ενώ από τα παραπάνω δεν προκύπτει η παρουσία οποιουδήποτε άλλου ατόμου στο χώρο την στιγμή εκείνη.

Το στοιχείο που έκανε τις διωκτικές αρχές να στρέψουν τις υποψίες πάνω του – όσο και αν κάποιοι θέλησαν το τελευταίο διάστημα να το παρουσιάσουν ως αυτοκτονία – ήταν το γεγονός ότι ο 71χρονος έπλυνε τη σορό του αδερφού του, που ήταν γεμάτη αίματα, καθάρισε το σπίτι ακόμα και με χλωρίνη και ακούμπησε το κεφάλι του νεκρού άνδρα πάνω σε ένα μαξιλάρι, σκεπάζοντας τον παράλληλα με μια κουβέρτα.

Όλα αυτά, καθώς και το ότι στο σπίτι δεν υπήρξαν ίχνη διάρρηξης, οδήγησαν τους έμπειρους αστυνομικούς και  στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία, αφού το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Επιπλέον, τα σαράντα συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο του κεφάλι, εκ των οποίων, σχεδόν τα μισά ήταν σε εμφανή σημείο που έφταναν μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα 12 εκατοστά, αλλά και η απουσία του θλώντος οργάνου, που ποτέ δεν βρέθηκε, πλην ενός κομματιού που εντοπίστηκε κολλημένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του άτυχου συνταξιούχου, απέκλεισαν, σχεδόν άμεσα, το ενδεχόμενο αυτοχειρίας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική έκθεση και από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο άτυχος 68χρονος φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε από την ξαφνική επίθεση που δέχθηκε από το φερόμενο ως δράστη, σε σημείο που πρόλαβε απλώς να κάνει μια μικρή προσπάθεια να προστατευτεί, όπως μαρτυρούν κάποια μικρά σημάδια που έφερε στα χέρια.

Οι αντιφάσεις και οι αδιάψευστοι «μάρτυρες»         

Από την επόμενη ημέρα της δολοφονίας, άνοιξε ένας πολύ μεγάλος κύκλος καταθέσεων, με τους αστυνομικούς να καταλήγουν γρήγορα στο συμπέρασμα πως ο δολοφόνος προέρχονταν από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος. Σε αυτό βοήθησαν και οι αντιφάσεις στις οποίες φέρεται να υπέπεσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της προανάκρισης …

Η εξιχνίαση της δολοφονίας αποτελούσε «ζήτημα τιμής» για τους ερευνητές της Ασφάλειας Ήλιδας και Πατρών, για αυτό και ανέτρεξαν μέχρι και στη διεθνή βιβλιογραφία εγκληματολογίας, που τοποθετεί τα εγκλήματα ανά κατηγορία, διαπιστώνοντας με τον πλέον εμφανή τρόπο πως το έγκλημα της Εφύρας «φωτογραφίζεται» και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας ενδοοικογενειακής ανθρωποκτονίας, όπου ο δράστης σκοτώνει το θύμα αστραπιαία και με θυμό. Όπως για παράδειγμα χαρακτηριστικές ενός τέτοιου εγκλήματος είναι οι ενέργειες κάλυψης και καθαρισμού της σορού, των ρούχων, του σπιτιού και τα αίματα στη μπλούζα και στο παντελόνι του κατηγορούμενου. Όπως και το γεγονός ότι δεν έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά παρέμεινε εκεί, περιμένοντας την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ακόμα, οι τοξικολογικές εξετάσεις και η έκθεση του ιατροδικαστή, που παραδόθηκαν στις αρχές εγγράφως πριν από είκοσι ημέρες και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία, έδειξαν πως, χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για μια στυγερή δολοφονία, ενώ τα μοναδικά αποτυπώματα και δείγματα DNA που βρέθηκαν άνηκαν στο θύμα και στον 71χρονο κατηγορούμενο αδερφό του.

Η δικογραφία πλέον βρίσκεται στα χέρια του Ανακριτή Αμαλιάδας που τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να καλέσει τον 71χρονο κατηγορούμενο ώστε να απολογηθεί για τη βαρύτατη κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που του έχει αποδοθεί.

Πηγή: patrisnews.com

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση