Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνονται 3 οικισμοί και ένα ξενοδοχείο – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 14:14 Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνονται 3 οικισμοί και ένα ξενοδοχείο – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

Η κατάσταση με τη φωτιά στο νησί της Ρόδου είναι ανεξέλεγκτη και σήμερα (19.7.2023) παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου προχωρούν στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος. 

Στο νησί επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. 

Στους πολίτες των παραπάνω χωριών απεστάλη και μήνυμα από το 112, καλώντας τους να εκκενώσουν αμέσως προς τον οικισμό Κολύμπια: 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μήνυμα από το 112:

Επιπλέον, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής του ότι επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση