Πανελλαδικές εξετάσεις για το εθνικό απολυτήριο: Οι σκέψεις για το νέο εξεταστικό σύστημα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 17:46 Πανελλαδικές εξετάσεις για το εθνικό απολυτήριο: Οι σκέψεις για το νέο εξεταστικό σύστημα

Σχέδιο να αλλάξει το εξεταστικό σύστημα και να συνδεθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με το εθνικό απολυτήριο υπάρχουν στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κύριος άξονας των όσων σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας είναι εθνικό απολυτήριο με Τράπεζα Θεμάτων και ενσωματωμένες τις πανελλήνιες εξετάσεις, με τέσσερα μαθήματα.

Μελετάται, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, στο εθνικό απολυτήριο να είναι ενσωματωμένες οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι μαθητές θα εξετάζονται σε συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων με αξιοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας.

Ο κεντρικός σκοπός του εθνικού απολυτηρίου είναι οι μαθητές να εστιάζουν σε περισσότερα διδακτικά αντικείμενα, μέσα από προγράμματα σπουδών και μεθόδους διδασκαλίας που θα αξιοποιούν την τεχνολογία.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση