Μητσοτάκης σε Βελόπουλο: Πατριώτες της φακής -Αλλάξατε στάση επειδή πήρατε 0,7% από τους Ελληνες του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 15:06 Μητσοτάκης σε Βελόπουλο: Πατριώτες της φακής -Αλλάξατε στάση επειδή πήρατε 0,7% από τους Ελληνες του εξωτερικού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής σχολίασε την κωλοτούμπα που αποφάσισε να κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο « Η ιστορία θα μας κρίνει όλους όπως θα κρίνει και τον κ.Βελόπουλο, ο οποίος, τι να σχολιάσω, τι να πω. Την ίδια ακριβώς ρύθμιση την ψηφίσατε πριν από ένα χρόνο. Τώρα ψηφίζετε «παρών». Εσείς οι πατριώτες, μάλλον έπαιξε ρόλο το 0,7% που πήρατε από τους Ελληνες του εξωτερικού για να αλλάξετε τη στάση σας. Αρκετά με την υποκρισία, Νισάφι πια, αμάν πια με τους πατριώτες της φακής.».

Το 2021 η Ελληνική Λύση είχε στήριξε την επίμαχη νομοθετική πρωτοβουλία

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος της ΕΛΛΥΣΗΣ, στηλίτευσε το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ένα λάθος που κλέβει τη ψήφο των ομογενών επειδή δεν τους δίνει τη δυνατότητα να εκλέγονται.

Ο κ. Βελόπουλος, παρότι το 2021 στήριξε την επίμαχη νομοθετική πρωτοβουλία, σήμερα κατέθεσε πρόταση νόμου για να μην προσμετράται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό αποτέλεσμα της επικράτειας υποστηρίζοντας πως οι εκτός Ελλάδας διαμένοντες δεν έχουν δικαίωμα να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. «Η δική μας συνείδηση είναι καθαρή. Δεκανίκια αρνητικών επιλογών, αντιλαϊκών επιλογών, εμείς δε θα ψηφίσουμε ποτέ. Ψηφίζουμε ως ελάχιστο σεβασμό για το τίτλο- ομογενείς- παρών στο νομοσχέδιο», είπε.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση